Shopping in Salt Lake City

Door Klaas & Nanda Knobbe - 03-07-2009 02:00

Donderdag 2 juli 2009.

 

Shopping in Salt Lake City.

 

Wat een luxe zo’n groot bed. De camper was prima maar dit is toch ook wel weer fijn. We hebben het ontbijtbuffet eer aangedaan. Salt Lake City heeft meerdere winkelcentra maar wij zijn naar The Gateway gelopen.

     

Dit is voor de Olympische Spelen 2002 gebouwd. Wat een mooi centrum. Alles met bloemen aangekleed. Aan de muur de namen van alle weldoeners die de olympische spelen mogelijk gemaakt hebben, o.a. de mormonen. Overal roltrappen en overdekte galerijen. Veel winkels met sportspullen. In een boekenzaak hebben we een nieuwe road-map aangeschaft. Daar hebben we op het terras ook heerlijke Starbucks koffie gedronken ( in de boekwinkel dus!). Op een groot plein beneden is een fontein die op muziek het water laat dansen. Veel kinderen in zwempakjes rennen gillend door de waterstralen heen. Soms komen er ook grote stoomwolken uit. Een feest om naar te kijken.

         

Er zijn diverse wandelbruggen over de winkelstraten. Hier staan weer kraampjes met zonnebrillen en sieraden op.

Het is makkelijk lopen in deze stad. Alles is in blokken verdeeld. We gaan van het winkelcentrum langs het plein waar de tempel staat.

In een hoek wordt schaafijs verkocht. Proberen. Het is een bol gewoon ijs in een bekertje en daar komen dan 2 bollen alleen wit geschaafd ijs (van water) bovenop. Daarop wordt dan je smaakje naar keuze aangebracht en het wordt met verse vruchten afgemaakt. Zeer verfrissend!

   

Een stukje verderop staat een prachtige katholieke kerk. Deze hebben we van binnen bekeken. Mooie glas in lood ramen.

Met een omweg komen we terug in ons hotel. Er is een mailtje van AA binnengekomen. Via de hotellobby wordt geregeld dat de verloren gewaande koffer naar ons huisadres gebracht wordt. Een heel gedoe, maar netjes dat ze het zo oplossen. Maar we blijven hollanders, eerst zien en dan geloven. Gedurende de middag zijn we nog wel even zoet met het sorteren van de foto’s.

We hebben vanuit ons hotel een prachtig uitzicht over de stad. In de middag is er plotseling een fel onweer. Vanuit ons raam is het indrukwekkend te zien hoe de bliksem te keer gaat. Het regent even heel fel en daarna is het ook zo weer over. Het is hier droog, dus de mensen zullen wel blij zijn met dit regenwater.

Tegen de avond gaan we wat eten en dan naar de repetitie van het groot koor van de mormonen (360 leden). Omdat de tabernakel te klein is wordt het in het conferentiecentrum gehouden. Met roltrappen naar beneden en dan langzaam de zaal in die is ongeveer 4 verdiepingen hoog. Alles gaat zeer gestroomlijnd.

        

Allemaal vrijwilligers die ons verwelkomen. We moeten de tassen laten bekijken omdat men niet wil dat er geluidsopnames gemaakt worden. Een kolossaal orgel, er zijn orgelpijpen bij van wel 12 m. hoog! Het geluid is fantastisch, een compleet symfonieorkest speelt mee. Alles in de sfeer van 4 juli, dus veel God bless America.

Een passend sluitstuk van onze mooie rondreis.

We hebben een fijne vacantie gehad.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan