De terugreis met hobbels

Door Klaas & Nanda Knobbe - 04-07-2009 20:53

Vrijdag 3 juli/4 juli 2009

 

De terugreis met hobbels.

 

Ook deze keer hebben we van het ontbijt genoten. We vliegen om 2.00 uur dus hoeven we ons niet te haasten. Het hotel heeft als service een busje dat elk half uur naar het vliegveld gaat. Wij gaan in gezelschap van een aantal piloten die kant op. Het hotel wordt veel door personeel van diverse luchtvaartmaatschappijen gebruikt. Het is ook maar een 20 minuten rijden. We checken in en geven onze koffers af in de hoop ze ooit terug te zien. We zoeken de balie van American Airlines. Op deze luchthaven is die er niet. Wél is er iemand die de bagage verstuurt. Hij kan geen toezeggingen doen. We moeten dus maar vanuit Nederland de kwestie regelen. Vervelend!

 

Niet alleen dit is vervelend, onze vlucht naar Minneapolis zou vanaf gate C3 vertrekken. Het vliegtuig waar we mee terug zouden reizen had vertraging door slechtweer. Daarom naar een andere gate, dat werd C5, toen bleek er wel een vliegtuig te zijn maar geen piloten, ja en dat vliegt een beetje moeilijk. Oke weer terug naar C3 wel een vliegtuig en piloten maar toen had dat vliegtuig technische problemen… dus werd het nu C4…..! We wachten af. Er is zeker 5 kwartier vertraging dus zal het met onze vervolgvlucht wel niet lukken. We staan eindelijk in de rij om aan boord te gaan….nu blijkt dat ook dit toestel technische problemen heeft. Nog effe wachten dus…..(helaas geen pizza)

 

       

De andere vlucht halen we nu zeker niet. Half 5 vliegen we, 2½ uur

vertraging. Het duurt 2 uur en dan zijn we in Minneapolis. De nieuwe ticket ligt klaar. We checken in en gaan vlug iets bij McD halen ( je moet wat..). Nieuwe vlucht vertrekt bijna 2 uur later dan de eerste.

Klaas probeert een mailtje te sturen, maar juist hier geen verbinding. Dan maar een sms-je. Dat gaat goed, het scherm geeft aan dat het bericht verzonden is. Weten onze ophalers in elk geval hoe laat ze ons kunnen verwachten. Of onze koffers ook in het vliegtuig zitten is de grote vraag. We hebben op Salt Lake City écht gezien dat ze in het vliegtuig geladen werden.

 

De vlucht was verder prima, vreemd idee dat je nu misschien over een gedeelte vliegt waar je de afgelopen weken gereden of gelopen hebt. We vliegen laag en het uitzicht is fantastisch, nu zie de weidsheid en het woeste vanuit de lucht.

 

       

Vanaf Minneapolis naar Amsterdam ging redelijk. Naast ons zaten 2 jonge vrouwen, een met een baby en een met een peuter van 1½ jr.

Toch hebben we nog even geslapen. We waren blij op Schiphol aan te komen. Onze dochter en haar vriend stonden met een welkomstbord achter de glazen wand. Super de luxe om zó opgehaald te worden.

Wat betreft ons voorgevoel over de koffers……

Het klopt! Ze zijn nu alletwee weg! We weten hoe het moet, naar de balie, aangifte doen en wachten….

Ik hoop dat ze terugkomen en dat alle was schoon is.

Wij hebben nu alle tijd om met de foto’s te rommelen en alvast plannen te maken voor een volgende reis! En misschien dat we dan onze bagage vooruit sturen weten we zeker dat het er is!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan