Monterey

Door Elly en Coen - A long time ago Hallo allemaal,

Daar zijn we weer.
In de eerste plaats wensen we jullie prettige Paasdagen toe. Geniet er maar lekker van. Aan het weer kan het niet liggen, aldus het internet.
23-24 graden. Heerlijk hoor. Nou dat halen wij hier lang niet. Als het hier ongeveer 12 graden is, dan moet je wel in de zon gaan zitten en als het kan uit de wind. Die waait hier al een paar dagen uit het noord-westen. Maar dat mag de pret niet drukken.

Bij het vertrek uit San Francisco wilde Tom ons via de Hwy 101 laten rijden. Maar volgens Marcel moesten we de Hwy 1 langs de kust volgen.
Via de grote kaart van de USA zijn we dwars door de stad naar de Hwy 1 gereden en hebben deze toen gevolgd. Inderdaad een schitterende weg.

Elly had de avond ervoor op het internet gezien, dat er een staatspark lag bij Davenport. Hier zouden enige zee-olifanten te zien zijn. Na de auto op een parkeerplaats te hebben gezet, vertrokken we voor een lange wandeling van een uur naar de baai.
En inderdaad er lagen daar ongeveer 120 van die grote beesten.
Elly had bij nadering alleen maar oog voor die zee-olifanten. Plotseling werd zij gegrepen door een parkwachter. Hij wees naar een plaats op de grond vlak voor haar. En wat lag daar?
Juist een grote zee-olifant. Gelukkig was zij in een diepe slaap.
Het waren allemaal vrouwtjes, die daar nog lagen. Later zagen we dicht langs het water 1 mannetje liggen. Het was nog niet zo'n grote, maar het geluid was des te harder.
De dieren lagen dicht bij elkaar en waren constant bezig om zand over zich te gooien.
Dat doen ze om af te koelen.
Verder konden de dames aardig tegen elkaar te keer gaan.
Diverse foto's gemaakt.

Na wederom een uur terug wandelen, zijn we met de auto weer richting Monterey gegaan.
Onderweg had je prachtige uitzichten op de stille oceaan.
Na aankomst in het hotel, zijn we ergens gaan eten.
Na het eten was het al weer donker en hebben we informatie ingewonnen over de dag van morgen.

Na het ontbijt zijn we naar een ander staatspark gegaan. Point Lobos. De auto weer op een van de negen parkeerplaatsjes gezet en dan te voet verder langs het water over soms smalle paden over en langs de rotsen.
Wat hebben we daar veel gezien. Het wemelt daat van de waterdieren. Trouwens ook de vogels ontbreken niet. Ook de plantengroei is schitterend om te zien. Al die kleuren.
In het begin zagen we een aantal "Harber Seals" of grote zeehonden. Het waren meestal een moeder met jong. Sommige waren een paar dagen oud. Op het land zijn het logge beesten en als ze proberen zich te verplaatsen zijn het net Amerikanen. Het vet rondom het lichaam schudt alle kanten op, maar eenmaal in het water verplaatsen ze zich op een sierlijke en elegante manier.
Ook de zee-otters zagen we veel. Ook hier de meesten met jongen. Liggen op hun rug het eten te breken en op te eten. De jongen proberen zoveel als mogelijk met moeder te spelen. Prachtig gezicht.
Dan op een afstandje op een paar kleine rots-eilandjes met heel veel geschreeuw en lawaai liggen de zeeleeuwen. Allemaal vrouwtjes, want de mannetjes zijn reeds in noordelijke richting vertrokken. Wat een kabaal maken die leeuwen. Ze maken constant ruzie over de plek om te liggen.

Na een aantal uren toch maar weer naar het motel.
Na het eten op het internet een aantal overnachtingsplaatsen gezocht voor morgen.
We zien wel hoever we komen. Zo'n kustweg rijdt niet al te snel en je wilt toch ook wel weer iets zien, niet waar?

Of we de komende dagen op onze adressen op het internet kunnen weten we nog niet, maar dat merken jullie wel. We proberen zo spoedig mogelijk weer wat te versturen.

Hartelijke groeten maar weer en tot mails.

Elly en Coen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.