laatste bericht (24-05-2010)

Door Dirk en Manuela - A long time ago Hallo luitjes,
 
ik zal nog even "een slot" aan onze vakantie breien:
 
Er was even paniek bij de gate. De vlucht was overboekt. Even daarvoor hadden wij nog gevraagd of we eerder naar Atlanta konden vliegen. Dat zou ons dan $ 60 kosten. Dan wachten wij wel.
Nu vroegen ze bij de gate of je een andere vlucht wilden nemen dan kreeg je van Delta Airline $ 100 aan tegoedbonnen. Snap jij hem nog !
 
We hadden een voorspoedige vlucht vanaf Orlando naar Atlanta. In Atlanta waren we ruim op tijd voor onze vlucht naar huis. De vlucht stond op het scherm zonder vertraging.
Het vliegtuig zat helemaal vol. Veel Nederlanders (met kinderen) die de mei-vakantie hadden doorgebracht in Florida. Was voor ons wel weer even wennen om zoveel Nederlands te horen.
Onze vlucht  ging precies om 21.35 de lucht in. We hebben beide 1 filmpje gekeken daarna gingen de lichten uit. We hebben geprobeerd te slapen en volgens mij hebben we dat ook een beetje gedaan. Valt alleen niet mee als je stoelen voor het toilet staan; mensen die je aanstoten, de deur die ze open laten staan (het licht), als ze staan te wachten en op je stoel gaan steunen.
Maakt niet uit; een goede en voorspoedige reis. Volgens mij ook een beetje snel want 1½ uur voordat we zouden landen werd nog gauw het ontbijt uitgedeeld.
Normaal halen de stewardessen ook nog de koptelefoons op maar daar hadden ze nu geen tijd meer voor. Om 11.30 uur landen we op Schiphol. Door de douane waar het heel druk was en de tassen opgehaald. Eentje was opengemaakt door de Amerikaanse douane want er zal tape omheen. Wij snapten achteraf wel waarom. Dirk had 2 kleppendeksels voor de Mustang meegenomen en had
hierin 2 flessen poetsmiddel met een pompje ingelegd. Dit moet erin de scan heel verdacht hebben uitgezien.
 
Pap en mam V kwamen ons ophalen. Eerst een koppie op de luchthaven gedaan voordat we naar huis  reden. Het was wel even wennen aan de temperatuur buiten en de smalle, drukke wegen met de normale auto's. Thuis nog even verder gekletst. Daarna de tassen leeggehaald en de was gesorteerd. Pap en mam S kwamen ook langs voor onze verhalen.
Gegeten, tv gekeken (wauw, 3½ week terug), gedoucht en te bed. We hebben geprobeerd om zo lang mogelijk wakker te blijven om het Nederlandse ritme weer op te pakken.
Het werd 22.30 uur en dus waren we 33 uur op.
 
Vandaag hoorden we dat er weer problemen waren met de aswolk van IJsland. "Helaas" voor ons zijn we dus al thuis. We hadden gerust nog een weekje langer in  Florida willen blijven !
 
Dit was dus ons laatste mailtje van weer een fantastische vakantie. Ik hoop dat jullie een beetje hebben genoten van onze avonturen in Amerika. Aan sommige reacties te lezen wel ! Jullie ook    bedankt.
 
Groetjes uit Nederland
Dirk en Manuela
 
PS in totaal hebben we 2.651 mijl = 4.242 km afgelegd in 23 dagen. Gemiddeld 185 km per dag. Valt mee dus.
Voor 303,56 gallons getankt. Oeps, de RV was wel een beetje dorstig en de prijzen waren dit jaar voor Amerikaanse begrippen hoog; $ 2,80 voor een gallon of € 2,27 voor 3,785 liter !!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!