30 april 2010. Van de GC naar Page 152 mijl

Door Hans en Truus - A long time ago Wekker op 05.30 uur en ff naar buiten gekeken (en gevoeld) hoe het weer was. Geen sneeuw maar zon! Wel koud maar daar kun je je op kleden. Dus om 06.00 uur wandelden wij langs de South Rim van de GC om te genieten van het fabelachtige uitzicht wat de GC biedt. Indrukwekkend, zeker als je zo vroeg daar loopt. De stilte en de kleuren, het is er onwaarschijnlijk mooi. De GC is miljoenen jaren geleden ontstaan doordat een deel van de aardkorst (Colorado plateau) werd opgedrukt en waar de Colorado rivier zich eveneens miljoenen jaren een weg door gebaand heeft.
Om 08.00 uur ontbeten en met de camper richting Dessert View gereden, het eindpunt van de South Rim en het park.
Het uitzicht vanaf Dessert View is helemaal indrukwekkend, omdat je daar ook de Colorado rivier goed kunt zien. Als we ooit teruggaan dan zal de GC (misschien de North Rim) zeker weer op ons verlanglijstje staan!
Doorgereden naar Page/Lake Powell voor ons volgende hoogtepunt. Page was ons ook door diverse mensen aanbevolen vanwege een bezoek aan de Antelope Canyon en de mooie ligging van de camping op loopafstand van het meer. Op weg naar de camping passeer je de Clen Canyon Dam. Door deze stuwdam ontstond Lake Powell en kosten nog moeite worden gespaard om hier een mooi recreatie gebied van te maken. Je kunt van de camping naar het resort wandelen waar we wat gedronken hebben. 's Avonds de BBQ opgestookt en een schitterende zonsondergang meegemaakt.  Weer een half uurtje gekaart (Brabants bieden voor twee personen) en vanaf vandaag gaan we de stand bijhouden omdat we toch weleens willen zien wie er nu de echte kaartkampioen is. Stand na vanavond Truus 1-0 voor (zegt nog niets hoor) 
Wat brengt ons de dag van morgen? In elk geval een bezoek (olv indianen!?) aan de Antelope Canyon (geboekt vanuit Nederland 11.30 uur voor optimale lichtinval) en een ontmoeting met Rob en Annie en Marjan en Jan van het Forum AllesAmerika.
Tip 7: nogmaals als je meer over Amerika wilt weten of je hebt een vraag; raadpleeg het Forum! www.allesamerika.nl/forum

De GC gezien vanaf Dessert View


Bijzondere zonsondergang (niet veroorzaakt door het BBQ-en)Foto's genomen vanaf de camping

Camping Wahweap 37 $ per nacht
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!