1 mei 2010. Page/Lake Powell

Door Hans en Truus - A long time ago Zoals ik gister al schreef is Lake Powell een stuwmeer en wel het op één na grootste meer van de USA. Met name watersport activiteiten worden hier ontwikkeld. Het viel ons op dat het helemaal niet druk was. Zowel niet op de camping als ook niet op het meer en omstreken. Een teken aan de wand? Crisis? Weer vroeg opgestaan (07.00 uur ) en na het ontbijt een korte maar mooie wandeling gemaakt naar "Horse Shoe Bend". Op dit uitzichtpunt heeft de Colorado rivier zich miljoenen jaren een kloof, in de vorm van een hoefijzer, "gegraven". Daarna in het stadje koffie gedronken in een internetcafe en wat mailtjes verzonden. Om 11.00 uur moesten wij ons weer melden voor de excursie naar de Antelope Canyon. Tussen de Japanners werden we in Jeeps ( uiteraard bestuurd door indianen) naar de (upper) canyon gereden.
Ik weet niet hoeveel foto's Truus gemaakt heeft maar er kwam rook uit het toestel toen we de maar 120 m lange kloof uitkwamen! Was wederom weer een indrukwekkend natuurverschijnsel.
Via de supermarkt terug naar de camping om ons voor te bereiden op het bezoek van twee echtparen (Rob en Annie uit Walcheren en Jan en Marjan Groningen) tevens geroutineerde forumleden die echte Amerikakenners zijn. Het ene paar (R&A) gaat voor de 11-de keer en het andere paar (J&M) voor de 19-de keer naar de States!
De afspraak elkaar te ontmoeten hadden we in Nederland al gemaakt (via het internet en een bezoekje van Hans aan R&A) en als je daar dan vele weken later en duizenden kilometers verder elkaar ontmoet is dat toch bijzonder! Stipt op tijd arriveerden ze op de camping en hebben we, onder het genot van een hapje (nachos) en een drankje (corona) ervaringen uitgewisseld. Daarna gezamenlijk wat gegeten in Page in de DAM -grill. Een echt Amerikaans restaurant met een grote bar en daarboven 10 flatscreens met veel sport (basketbal/honkbal). Het was heel gezellig en na afloop wilden we nog koffie (of iets anders) drinken en napraten in een cafe maar dat was nergens te vinden. Daardoor hebben we een beetje abrupt afscheid genomen van elkaar. Het was een bijzondere dag! In de camper de kaarten nog tevoorschijn gehaald en de stand gelijk getrokken. Morgen naar Monument Valley een nieuw hoogtepunt (althans dat denken we) van onze reis.

Horse Shoe BendAntelope Canyon. Paarse petje is van Truus


DAM grill diner $ 55 (2 pers)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!