4 mei 2010. Moab/Arches

Door Hans en Truus - A long time ago

Vanmorgen op pad gegaan naar Arches. Arches is een gebied dat bekend is door de door natuurkrachten/invloeden gevormde bogen. Een arch mag zich arch noemen als de overspanning groter is dan 90 cm. De bekendste boog is de Delicate arch maar het pad erna toe is heftig en Truus zag dit niet zitten. Ze had hoofdpijnklachten en een inspanning als deze is dan niet bevordelijk voor het herstel. Het werd dus de wandeling naar de Landscape arch; de arch met de grootste overspanning nl. 100 m. (vooral in de vroege ochtend fotogeniek)
Daarna een wandeling naar (de minder bekende en ondergewaardeerde) Pine tree arch waar we nagenoeg alleen waren en die werkelijk prachtig is. Daarna nog wat rondgelopen bij Balanced Rock. Een rots (gewicht 3000 ton!) die voor je gevoel elk moment van zijn sokkel kan vallen. Tussen de middag naar de camping terug om wat bij te komen en ons wat op te frissen want het was dik 25 C en dan moet je tussendoor ff wat rusten. Om 17.00 uur terug het park ingereden op zoek naar een mooi punt vanwaar we de Delicate arch konden fotograveren. Na een mooie wandeling van ca. 45 min. vonden we een mooi viewpoint. (zie onderstaande foto)

Delicate arch

Matthijs gebeld want die had vandaag een belangrijk tentamen. Hij was niet optimistisch over het resultaat. We duimen voor hem dat hij een voldoende haalt omdat anders zijn reis naar Australie (in het najaar) in gevaar komt!?
Morgen staat een mooie wandeling "Fiery Furnace" olv een ranger op het programma. De kaarten ervoor hebben we vanuit Nederland besteld en vanmorgen bij het visitorcenter opgehaald. Mooi toch dat internet. Alles klopt tot nu toe.
Van Stef en Marieke de tip gekregen om in de Brewery te gaan eten.
Ten eerste omdat ze hun eigen bier (naar Belgisch recept) brouwen en ten tweede omdat het zo lekker Amerikaans is. Grote bar diverse TV's erboven en als je moet wachten krijg je en wekker mee aan de bar. Zodra je tafel vrijkomt gaat de wekker. Simpel en efficient.
Wat beneveld terug naar de camping (300 m lopen) en Truus wilde persé nog kaarten. Met al die bieren (Deadhorse ale en Scorpion pale ale) in mijn lijf was het niet moeilijk voor haar. Stand 3-2 voor Truus.

Camping Canyonlands 42 $
Diner in Brewery 60 $ incl drank (valt mee toch)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!