5 mei 2010. Moab/Arches

Door Hans en Truus - A long time ago Bevrijdingsdag in Nederland. We horen dat thuis het weer tegenvalt. Hier voor de derde dag 25 C, met een lekker windje. Dus ons hoor je niet klagen! We hebben wel factor 30 meegenomen en we zijn tot nu toe (nog) niet verbrand. Nog ff over Moab en de camping. Moab is een toeristisch stadje en de camping ligt zowat in het centrum, maar daar heb je weinig last van. Het bruist van de activiteiten (raften,klimmen, mountainbiken etc) maar de hoofdactiviteit is "Dirt road rijden". Vooral het gebied Canyonlands is daar geschikt voor en vele Amerikanen gaan dan ook met hun jeep (die achter de camper van tig meter zit!) off the road rijden. Ook is Moab bekend van de filmindustrie en zijn hier vele westerns opgenomen.
Terug naar vanmorgen 09.45 uur. Op dat tijdstip moesten we gereed staan op een parkeerplaats vanwaar de "Fiery Furnace tour" zou vertrekken. De groep bestond uit ongeveer 25 personen van diverse nationaliteiten. De wandeling gaat door een doolhof van smalle kloven en hoge rotswanden waar je makkelijk in kunt verdwalen. Vandaar de begeleiding. Daarnaast zijn er een aantal unieke plekken die men liever niet toont aan het grote publiek, omdat ze kwetsbaar zijn. De wandeling was schitterend en ook leuk om te doen. Zeer afwisselend en een goede test voor Truus haar enkel. We hebben het voorzichtig gedaan. De groep moest weleens op ons wachten maar de enkel was en bleef oké en dat geeft moed voor de wandelingen in Bryce en Zion! De tour duurde tot 13.00 uur en de planning was 's middags Canyonlands te bezoeken. We besloten echter van dit plan af te zien en een middagje voor onszelf te nemen. Het programma is toch al vol genoeg en na zo'n wandeling heb je zo'n lekker voldaan gevoel.
Daar wil je gewoon onder een boom met een boek lekker van het goede gevoel nagenieten! We hebben ons 's avonds op het terras van het restaurant Pasta Jay heerlijk Italiaans laten verwennen (tipje v/h forum) en in de camper de zaak ff gelijk getrokken. 3-3.Fiery Furnace Tour 10 $ pp
Diner Pasta Jay 45 $
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!