7 mei 2010. Van CR naar Bryce 121 mijl.

Door Hans en Truus - A long time ago De reis naar Bryce is al een hoogtepunt op zich. De Highway 12 geldt als een van de mooiste HW's in Utah. Je komt ook door allerlei leuke dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en waar het er heel relaxed aan toe gaat. Iets wat ons trouwens toch opvalt; vooral in het verkeer. In een leuk stadje gestopt bij een internet café. Ze verkochten daar zelfgebakken taarten, dus dat betekende twee vliegen in één klap. Internetten en smullen. We vervolgden de mooie weg en kwamen begin van de middag aan bij RV-park Ruby Inn, waar we gereserveerd hadden. Dit bleek achteraf absoluut niet nodig te zijn, want de bezetting van de camping was nog geen 50%. Opmerkelijk. Een prachtige camping tussen bergen en bomen met zicht op een meertje.
Het was ook weer eens tijd om de kleding te wassen en daar waren goede voorzieningen. Dus alles is weer schoon. Halverwege de middag naar Bryce (sunrise point) gereden om de steensculpturen  "Hoodoo's" te bezichtigen.
Bryce is  een, door weer en wind getekend, betoverend landschap.  Duizendenen rotspunten en steensculpturen die alleen voor jou opgesteld staan (althans zo voelt het) in een Amphitheater. Om dit natuurwonder te beleven moet je het theater inlopen. Dit kan het beste via de  Queens Garden Trail, in combinatie met de Navajo Trail en Wallstreet. Een wandeling die nadrukkelijk aanbevolen wordt op het forum, maar die ook best heftig is. Helaas was Wallstreet (smalle kloof) gesloten ivm vallende rotsblokken (door de sneeuw) eerder die week, en bleek de totale wandeling toch te zwaar te zijn voor Truus. Als ze nl. haar enkel moet knikken om bijv. sterk te dalen of te klimmen levert dat problemen op. Desalnietemin was het deel wat we wel gelopen hebben (Queens garden trail)  zeer indrukwekkend! Naast dat het steil was, was het ook warm (25C) en dat nodigt ook niet uit tot zware inspanningen. We hebben nog een andere wandeling gemaakt langs een aantal viewpoints en dat gaf geen problemen bij Truus.
Potje gekookt en 's avonds nog ff bij Ruby Inn naar een optreden van de Country& Western Band "BarG-Wranglers" (viel tegen) geweest. Thuis direct de koffer ingedoken ( niet meer de degens bij het kaarten gekruist) want we wilden graag de zonsopkomst in Bryce meemaken.


Bryce


Truus met haar Country Boy Toy

Camping Ruby Inn 39 $
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!