9 mei 2010. Zion

Door Hans en Truus - A long time ago Vanmorgen de Emeralds Pool Trail gelopen. Deze kun je het beste
's morgens lopen. Zowel qua drukte, als vanwege de gunstige temperatuur (ook gunstig voor de foto's) rond deze tijd. Vroeg op dus en na het douchen snel op pad. Echter toen ik (Hans) het waslokaal verliet zag ik in een langs mij rijdende camper een bekend gezicht! Jaap Pauptit en zijn vrouw Femmy (2 dorpsgenoten) die samen ook naar de USA gingen voor een rondreis. Hun programma correspondeerde destijds niet met dat van ons zodat een ontmoeting niet gepland was. Zij hadden hun reisprogramma echter gewijzigd en waren, de dag ervoor, naar ons op zoek gegaan helaas op een andere camping. Later bleek dat we op dezelfde camping stonden! Nog geen honderd meter van elkaar vandaan!
We hebben in onze camper nog wel een half uurtje bijgepraat maar het was uiteraard leuker geweest als we elkaar een dag eerder hadden ontmoet. Zij gingen door naar Bryce en wij, zoals eerder vermeld, gingen Zion verder verkennen. Een half uurtje later dus dan gepland gingen we met de Shuttlebus het park in opweg naar de Emmeralds Pools. Drie "poelen" die met elkaar in verbinding staan (lower, middle en upper)
Het ging goed met het voetje van Truus en we hebben ze alle drie gelopen in ca. 2,5 uur. 's Middags in het stadje naar een internet café, om het thuisfront te informeren over onze belevenissen tijdens onze reis. De rest van middag doorgebracht op onze campingplaats in het natuurpark die heel mooi aan de Virgin River ligt. We hebben wel een oppervlakte van ca. 250 m2 voor ons alleen! Truus wilde graag Mexicaans eten en er bleek in het stadje een goed restaurant te zijn dat gespecialiseerd was in Mexicaans eten. Wij hebben ons dus weer eens lekker culinair laten verwennen.
Tip 9: Als je in een onbekende plaats bent en je zoekt een goed restaurant of hotel zoek dan op www.tripadvisor.com
Morgen de relatief lange reis naar Death Valley. Geen kaartspelletje meer omdat we ook nog wat gedronken hebben bij de Mexicaan en niet meer tot 13 konden tellen. Corona bier is echt lekker!

Na afloop van onze maaltijd

Foto genomen bij de Upper Emmerals Pool

Watchman campground $ 20
Diner en drank $ 60
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!