12 mei 2010. Van Mono Lake naar Sonora/Columbia ca 250 mijl.

Door Hans en Truus - A long time ago Vanmorgen besloten om ons oorspronkelijk reisplan (dus niet naar Lake Tahoe gegaan) voort te zetten en te overnachten op de camping Marble Quarry in Columbia. (5 mijl van Sonora verwijderd)
Maar voordat het zover was hebben we uiteraard een bezoek gebracht aan Mono Lake zelf. Het was nog fris toen we bij het meer aankwamen en daardoor was het erg helder en konden we mooie foto's maken van wederom een bijzonder natuurverschijnsel. De oever doet bijna surrealistisch aan. Metershoge "termietenheuvels" van kalksteen rijzen uit het water omhoog. Het gevolg van een chemische reactie van het in vroeger tijden hoger staande zoute water, met het uit de bodem opborrelende zoet water. Hierdoor onstaat calciumcarbonaat. Hoe je van vloeistof vaste stof kunt maken! De spitse kalkrotsen worden "Tufas" genoemd en de foto hieronder is aan de zuidelijke oever van het meer genomen.

Truus poserend voor een Tufa

Daarna doorgereden naar Bodie een spookstadje dat hoog, op vooral Truus, haar prioriteiten lijstje stond.
Bodie is een stadje dat in 1859 is ontstaan, nadat er goud en zilver werd gevonden. In korte tijd groeide het stadje uit tot een stad met ca. 10.000 inwoners. Het was berucht omdat het goud ook nogal wat avonturiers aantrok. Nadat de goudmijn "uitgemolken" was veranderde het stadje in een spookstad omdat iedereen er vertrok; alles achterlatend. Twee branden hebben een groot deel van het stadje verwoest maar wat er is overgebleven is nog zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is nog geheel in "originele" staat en in de zomer is er een rondleiding. Wij hebben door de straatjes gelopen en veel gefotografeerd. Voor Truus was dit een van de hoogtepunten van de reis. Wat nog wel ff spannend was, was de weg erna toe. Vooral de laatste 3 mijl. Deze zijn onverhard en dat was hard werken voor onze camper. We hebben weer geluk gehad dat we geen lekke band of erger opgelopen hebben want nogmaals dan moet je alles zelf betalen. Geen verzekering die de schade dekt!

Overzicht van een het spookstadje Bodie

We hadden nog een lange weg te gaan naar Columbia en het was laat toen we daar aankwamen. Schitterende weg naar dit stadje en ook de pass die we gereden hebben was indrukwekkend, met veel sneeuw! Op de camping aangekomen bleek de receptie gesloten te zijn, maar dat is in de USA geen probleem. Bij de ingang ligt een overzichtlijst met de plaatsen die nog vrij zijn. Je zoekt een leuke plaats uit en stopt daarna het geld in een envelope/bus en klaar is Kees.
We hadden weer zo'n geweldige campingplaats (zelfs herten gespot de camping) dat we de avond lekker bij ons campertje zijn gebleven, met een drankje en een hapje. De avond hebben we afgesloten met een spelletje kaart. Stand 6-4 voor Hans.

Camping Marble Quarry Columbia $38 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!