14 mei 2010. Van Yosemite L.P. naar Mariposa 40 mijl.

Door Hans en Truus - A long time ago

"Helaas" geen berenbezoek gehad vannacht. Het bleef rustig op de camping. Ik heb gelezen dat het er wel eens kan spoken. Het is een beetje dubbel gevoel. Enerzijds lijkt  het ons spannend om dit mee te maken, een beer aan de deur van de camper. Maar anderzijds zijn er ook risico's aan verbonden. Omdat ik maar één nacht op deze camping gereserveerd had (zie verslag gisteren) moesten we de camper
's ochtends op het parkeerterrein bij het visitor centrum zetten. Daar was nog voldoende plaats maar dat zal in het hoogseizoen wel anders zijn. Mijn advies: Kom vroeg (voor achten) of laat (na vijven). Weer de shuttlebus genomen en naar stop 6 gereden voor de wandeling naar de Lower Yosemite Fall. Een korte mooie en vlakke wandeling.

Lower Yosemite Fall.

We passeerden een ranger met een groepje mensen en daar hebben we ons bij aangesloten en een tocht door de vallei gemaakt; uiteraard met deskundige uitleg. Het beekje wat er stroomt kan bij hevige regenval veranderen in een rivier die 3 meter hoger staat! We zagen bordjes met gemeten waterhoogtes en dat was indrukwekkend. Na koffie en een broodje genuttigd te hebben zijn we op weg gegaan naar Wawona de zuid in/uitgang van het park. Hier wacht nog een uitdaging op ons. Namelijk een wandeling naar Mariposa Grove, op zoek naar de sequoia's waarvan sommige de respectabele leeftijd hebben van 2700 jaar! De wandeling er naar toe was heftig omdat de weg door sneeuw? (we hebben geen sneeuw gezien) nog niet opengesteld was. Het was prachtig weer en vol goede moed gingen we van start op zoek naar de "Grizzly Giant" de oudste levende sequoia ter wereld. 64 m hoog en en een doorsnede van 9,2 m. Op 38m hoogte heeft de stam nog een doorsnede van 4 m! Nogmaals het was inspannend, maar we hadden het niet willen missen.

Dit hadden we toch niet willen missen!

Daarna doorgereden naar Mariposa waar we een campingplaats via internet had gereserveerd. De receptie was nog bezet toen we daar om 20.00 uur aankwamen en het incheken ging voorspoedig. We waren moe en hadden geen zin meer in koken. Nu had ik bij "Tripadvisor" (daar is die weer) gelezen dat er een goed restaurant in het stadje was "The Butterfly Café". Maar waar vind je dit als je niet bekend bent? Enfin de camper op een parkeerplaats in het stadje gezet en toen we uitstapten liepen we zo de achterzijde van het restaurant binnen. Het moest zo zijn blijkbaar. Heerlijk gegeten in een leuke omgeving. Wie zegt dat die Amerikanen niet kunnen koken? Het enige nadeel is (althans als je dat een nadeel vindt) dat je binnen een uur weer op straat staat. Als je wat meer tijd wilt nemen voor het diner, dan moet je gewoon de drie gangen apart bestellen. Daarna nog wat gedronken in een café, waar live muziek werd gespeeld. En waar we de volgende dag heerlijk vers brood hebben gekocht. Een vermoeiende dag maar toch hadden we nog genoeg energie voor ons geliefde spelletje. 7-5 voor Hans. Nog twee speelavonden. Kat in de bak!?

Campground Mariposa $ 42
Diner in The Butterfly Café $ 60

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.