16 mei 2010. Van Moss Landing naar Gilroy 110 mijl

Door Hans en Truus - A long time ago Vandaag de "17 mile drive" gereden en Carmel/Monterey bezocht. De route is prachtig, met een aantal fraaie uitzichtpunten. Alleen de mist was nog niet opgetrokken en dan ziet het er allemaal toch wat minder mooi uit. 

Het meest gefotogegraveerde punt van de 17-mile drive. De "Lone Cypress" die meer dan 250 jaar stand houdt tegen de woeste golven.

We zijn bij "Pebble Beach" (de bekendste golfclub uit de States)uitgestapt om "op stand" koffie te drinken en in dure shops wat rond te neuzen. Hier wordt dit jaar de US open georganiseerd met deelname van Tiger Woods. In de omgeving van Pebble Beach wonen een aantal bekende "beroemdheden" o.a. Clint Eastwood die we natuurlijk even moesten opzoeken. Helaas had Clint deze dag iets anders op zijn programma staan want toen we langs zijn optrekje aan het water reden was er geen leven te bekennen. Dan maar doorgereden naar Carmel. Een mooi plaatsje aan de kust met vele shops, boetieks en galerijen. Bij aankomst werden door een bluesband welkom geheten die daar in het park speelde en ook de zon brak door! Wat wil je nog meer?

Blues in het park!
Na de lunch zijn we richting Gilroy gereden. Dit plaatsje wordt op het forum aanbevolen als een laatste tussenstop naar San Francisco en ideaal om de volgende dag je camper bij Road Bear in te leveren. Het is vanaf deze camping nog maar 1 uur rijden naar Road Bear (ligt ca 15 mijl buiten SF), het verhuurbedrijf van onze camper. Nog even over de camper. We waren er zeer tevreden over en zouden deze, als we nog een keer teruggaan, direct weer boeken!
Gilroy is het centrum van de knoflook teelt en in het najaar schijnt het behoorlijk te stinken. Nu hadden we er geen last van. Ook is er veel fruitteelt en hebben ze er leuke outlet stores. Omdat we nog niet zoveel souveniers voor de kinderen hadden gekocht wilden we nog wat merk kleding meenemen. Het is daar aanzienlijk goedkoper dan in Nederland! We hebben bescheiden ingekocht want onze koffers zijn al vol en we hebben geen zin om op het vliegveld van SF een deel van onze spullen achter te moeten laten omdat we het maximum gewicht van 23 kg pp overschrijden. We hebben overigens wel gezien dat mensen op het vliegveld hun oude kleren en schoenen weggooiden in ruil voor de nieuwe. Misschien toch wel een idee. Na het shoppen terug naar de camper waar we alles wat nog eetbaar was opgegeten hebben en ons opgemaakt voor de laatste en allesbeslissende match.
Wordt het 7-7 of 8-6?
Het werd na een zeer spannende strijd 7-7. Onbeslist.

Camping Gilroy Garlic usa € 36
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!