Epiloog

Door Hans en Truus - A long time ago

Enkele maanden nadat we terug zijn van onze "wereldreis" zijn we begonnen aan dit reisverslag (weblog). Je hebt de eerste tijd als je terug bent toch wat achterstallig onderhoud op sociaal en huishoudelijk gebied. Gelukkig had ik (Hans) onze ervaringen dagelijks in een schrift bijgehouden en samen met Truus haar geheugen?? konden we onze reis nog redelijk reconstrueren. We kijken met onzettend veel plezier terug op onze reis. De natuurparken zijn onderling zeer verschillend en stuk voor stuk hebben ze heel veel indruk op ons gemaakt. Alle parken overtroffen onze verwachtingen. Iedere keer als we weer een park verlieten, op weg naar het volgende park, zeiden we tegen elkaar "mooier dan wat we nu gezien hebben kan haast niet meer" en prompt een paar honderd mijl verder liep het kwijl weer uit onze mond! We gaan dan ook geen hoogtepunten noemen want er waren alleen maar hoogtepunten. Zelfs het reizen van het ene park naar het andere park hebben wij als hoogtepunt ervaren! Ook waren de Amerikanen die wij gezien en gesproken hebben, erg vriendelijk en behulpzaam. Natuurlijk tref je ook hier wel eens iemand achter de kassa die zijn/haar dag niet heeft maar dat mag geen naam hebben.
En dat je bij de Immigrationcontrole op het vliegveld voor een gevaarlijke terrorist  wordt aangezien heeft toch ook zijn charmes.   Ze houden toch maar mooi rekening met je!
Zijn er dan helemaal geen punten van kritiek over deze reis. Je bent tenslotte toch Nederlander. Er moet wat te zeuren zijn nietwaar.
Nee beste mensen die zijn er niet! Wel een paar tips/aanbevelingen die voor een ieder interessant kunnen zijn.
Ten eerste misschien de reisperiode. Wij vertrokken op 26 april en waren terug de 19 mei. De ideale reisperiode is volgens ons als je een of twee weken later vertrekt en dan eind mei/eerste week juni terugkeert. Je kunt dan meer genieten van Yosemite. Glacier road(echt mooie wandelingen!) en de Tioga pass waren nu nog gesloten). De temperaturen zijn in deze periode dan ook nog oké.
Ten tweede de overnachtingen. Boek zo veel en vooral zo vroeg (via internet) mogelijk overnachtingen in het (natuur) park. Niet alleen is dat veel goedkoper ($ 10 ipv gemiddeld $ 35 elders) maar ook beleef je het park dan veel intensiever.
Ten derde de voorbereiding. Ondanks dat wij goed voorbereid waren kan dat altijd beter. Je kunt zeggen "dat zien we onderweg wel", maar je haalt meer uit je reis als je van deskundigen hun mening of advies vraagt. Die deskundigheid vind je o.a. de website www.allesamerika.nl . Bij dit forum kun je terecht voor al je vragen. 
Tot slot de financiele verantwoording. De euro/dollar verhouding was niet echt gunstig tijdens onze tour (€ 1 leverde gem. $ 1,28 op) en met de extra mijlen die we gereden hebben hebben we in totaal € 6500 uitgegeven. De reis echter is het bedrag dubbel en dwars waard geweest!
Nu een gewetensvraag: Of we nog een keer naar Amerika teruggaan?JAZEKER.  Wij hopen dat nog een keer mee te maken Maar dan het liefst voor een wat langere periode (ca. 5 a 6 weken). Om dit te kunnen praktiseren zullen we wel een aantal jaren verder zijn maar wat in het vat zit.........? Het "on the road" zijn met "onze" camper is erg goed bevallen. We zouden daar nog meer van willen genieten. 
Amerika leent zich hiervoor ook bij uitstek en vele voorzieningen zijn op deze wijze van vakantie vieren afgestemd. Dus nog ff sparen en ook maar hopen dat onze VUT-regeling niet door het nieuwe kabinet zal worden wegbezuinigd! Met vriendelijke groet, Hans en Truus.

Get your kicks on route 66!

Dit moment willen we zeker nog een keer ervaren! (Zabriskie point)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!