hoera, eindelijk internet

Door Richard Staffhorst - A long time ago Beste allemaal,

We zijn nu alweer een week in de USA. Vrijwel afgesloten van de buitenwereld omdat zowel ons mobieltje geen dekking gaf en internet niet beschikbaar was. Onze vliegreis liep voorspoedig met als uitzondering de douanecontrole in Atlanta. Uitgebreid werden wij gechecked, gefotografeerd en hand- en vingerafdrukken werden gemaakt en dat alles op een zeer trage wijze. Uiteindelijk na 26 uur vliegen in ons hotel in San Francisco beland. De volgende dag de Camper opgehaald en op weg. De eerste dag in SF gebleven en de stad verkend. Een geweldige ervaring, vooral Chinatown. De mensen hier zijn erg behulpzaam maar ook slechte rekenaars. De buscahauffeur kon niet uitrekenen wat 6 tickets moesten kosten vooral omdat er drie 65-plussers bijzaten die korting kregen. Wel blonk hij uit in het geven van informatie over de stad. Na SF hebben we het Sequoia park en Kings Canyon bezocht. Het eerste park is bekend om zijn enorme bomen en Kings Canyon door zijn natuur en rotsformaties.
Beide parken zijn nog niet zo in trek bij de Amerikanen; dus lekker rustig. Overnachten in deze parken was geweldig; weinig mensen dus veel stilte en als extra bijzonderheid elke avond al onze levensmiddelen opslaan in aparte berenboxen.
Vervolgens vertrokken naar Yosemite Park, het meest bezochte park in de USA. Vooral het zuidelijk deel waar veel watervallen zijn, is erg druk. Veel blik op de weg en de parkeerplaatsen en veel vol overal. Het lijkt een beetje qua drukte op Valkenburg in het hoogseizoen. Het noordelijke deel wat wij vandaag hebben gedaan, is veel stiller. Geweldige rotspartijen, machtige uitzichten en geweldige wolkenluchten,
kaasje voor Bernadette; dus veel foto's geschoten. Daarna over de Tiogapas ( 3100 mtr). Hier ligt nog redelijk wat sneeuw.
Tot nu toe genieten wij volop van onze trip. De Amerikanen die wij hebben ontmoet zijn vriendelijk maar ook zeer behulpzaam als wij er even niet uitkomen. De natuur is overweldigend. We zijn benieuwd wat ons nog te wachten staat. Morgen (31 mei) richting Death Valley.
Groeten van Bernadette en Richard
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!