eindelijk weer verbinding

Door Richard Staffhorst - A long time ago We zijn alweer enkele dagen verder. Na Yosemite onze reis vervolgt. Op weg naar Death Valley. Onze route leidde via Mono Lake, een meer dat niet meer gevoed word door enige rivier en daardoor een zoutgehalte heeft van meer dan 2 keer onze oceanen; dus te vergelijken met de Dode Zee. Door allerlei processen zijn in dit meer zoutpilaren onstaan met geweldige vormen. We laten jullie tzt wel de foto's zien. Daarna Death Valley. Een zinderende woestijn met extreme temperaturen. Overdag ca, 40-42 graden en s'nachts 32 tot 37 graden. In aanvang blij dat we airco hadden, maar plotseling gaf deze de geest; dus een nacht puffend, zwetend doorgebracht. Het is maar goed dat we met z'n zessen waren, want dan is er altijd iemand die een lumineus idee heeft om het probleem op te lossen. In dit geval Jules, die ontdekte dat onze "aardlekschakelaar of zo iets" niet juist meer stond. Euvel verholpen en het klimaat in de camper was weer dragelijk. De valley op zich is indrukwekkend. Grote zoutvlakten en machtige rotspartijen. Hier is het laagste punt in de VS, namelijk 86 meter onder zeeniveau maar met een temperatuur van boven de 40 graden. We hebben hier veelzweetdruppeltjes achtergelaten, maar ook veel water tot ons genomen ca. 1 gallon per dag. Afkoeling vonden we sávonds in het gekoelde zwembad op de camping.
Vervolgens vertrokken naar Bryce Canyon. Overdag ietwat koeler, maar s'nachts verrekte koud. Vergeten de verwarming in de camper aan te zetten; dus s'nachts nog bibberend onder drie dekens nauwelijks geslapen. Weer een leermoment.  De natuur echter geweldig. Veel reeën, eekhoorns en vogels gezien.
Nu gearriveerd in Capitol Reff. De eerste indrukken beloven veel.
Ook gekke dingen meegemaakt. Zo liet Boudewijn zijn autosleutels in zijn afgesloten camper zitten.
Ook nu weer gelukkig dat we met meerderen waren. Het lukte Jules om een zijraam van de camper te openen, waardoor Jet (de kleinste van ons allen) door het raam naar binnen kon om de deur te openen.
Gelukkig hoefden wij in dit geval "Apeldoorn niet te bellen".

Tot nu toe genieten wij volop van deze reis; we rijden heerlijk met onze camper door fantastische natuur.
Groeten van ons en onze medereisgenoten

Richard en Bernadette
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!