Amerika 4

Door Richard Staffhorst - A long time ago Na Arches bezocht te hebben dat bekend staat om zijn fraaie rotsbogen, ontstaan onder de invloed van water, regen en wind door getrokken naar Mesa Verde (groene tafel). Dit park is vooral bekend door zijn Cliff-dwellings. Imponerende rotswoningen uit de jaren 1100 tot 1300.
Wij hebben Cliff-Palace en Balcony House o.l.v. rangers bezocht.
Cliff Palace was makkelijk te bereiken via een pad dat ons ca, 30 meter naar beneden leidde. In een Immense grot waren hier huizen gebouwd, die zowel qua architectuur als constructie getuigden van een hoge beschaving van het indiananvolk dat hier woonde. Balcony-House, genoemd omdat de woningen een smal open balkon hadden van naar ik schat 50 cm, kon alleen bereikt worden via een ca. 10 meter hoge ladder en weer worden verlaten via een drie meter lange, smalle en lage tunnel, waar je op handen en voeten doorheen moest. Gelukkig kwamen we niet klem te zitten, al had Det er enige moeite mee, omdat ze haar camera er veilig doorheen moest loodsen en op haar knieën enige last had van de littekens.  Al met al een zeer bijzondere ervaring.
We zijn nu in Monument Valley, een indianenreservaat. Vanmorgen een rondtour gemaakt o.l.v. een indiaanse gids. Monument Valley is een hoogvlakte. Diep rood gekleurd met grootste zandsteenrotsformaties in een uitgestrekte vlakte. Overal stalletjes langs de weg waar Indianen zelfgemaakte sieraden etc. verkopen. Lekker snuffelen dus en de hand enigszins op de portemonnee houden.
Het is hier prachtig weer, behoorlijk warm. Het is ook een Western-landschap. Ondermeer de fim "Onze upon a time in the West" is hier opgenomen. Ook is deze plaats nu bij ons bend door een kleine aanrijding die ik veroorzaakte bij het acheruit wegrijden van de parkeerplaats bij de camping. Ik dacht dat de camper van Jules mij al gepasseerd was, maar niet was minder waar. Dus gaf ik hem een klein tikje. De schade valt mee. Geen belemmering om onze reis voort te zetten.
Zoals ik al zei, het is lekker warm hier, dus snel naar het zwembad om af te koelen en Det te vergezellen die al enige tijd aldaar verblijft.
Groet,
Richard
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!