New York

Door Amerika droom 2009 - A long time ago
Dag 2 New York, comprehensive tour.
 
Vanmorgen vroeg met de metro richting Gray line tours vertrokken.
We gaan een tour door New York maken van Manhatten naar Uptown tot Downtown.
Wat hebben we allemaal gezien, naast een overschot aan auto’s, bussen, enz.
 
Times square, Madison Square Garden, Greenwich village, Soho, Little Italy en Battery Park .
We hebben een boottocht over de Hudson River gemaakt, langs het Statue of Lliberty en Ellis Iland. De gids maakte er een hele show van. We zijn onder de Brooklin Bridge doorgevaren.
Daarna hebben we geluncht en hadden we een uur vrijaf. We zijn naar de wintergarden gegaan, aan de achterkant van de wintergarden, op de eerste etage heb je duidelijk zicht over Ground Zero. Het is erg indrukwekkend. Daarna door naar Central Park, de huizen (appartementen) die hier staan zijn heel erg duur. Veel beroemdheden hebben hier een appartement. Het park heeft meerdere tuinen, we gaan het park morgen beter bekijken.
De volgende stop is Sint John’s Chapel. Deze Chapel is in de afgelopen jaren behoorlijk gerestaureerd en het resultaat mag er zijn. Nog even een kaarsje opsteken voor iedereen en dan verder naar the Museum Mile(straat met veel musea), Fifht Avenue(soort PC Hoofdstraat maar dan veel luxer). Als laatste stop van de tour staat het Rockefeller centrum op het programma, we gaan op een hoogte van 70 etages het uitzicht over New York bekijken. Pa blijft beneden en gaat aan de klets met de portier. Het uitzicht is indrukwekkend.
De tour zit erop, de chauffeur en de gids hebben hun best gedaan om er een geslaagde dag van te maken. En dit is mede dankzij hun gelukt. Ma kon het Engels van de gids ook allemaal goed volgen. Pa had ogen tekort, hij is erg onder de indruk van deze Mega stad.
 
We zijn even iets gaan eten en hebben overlegd dat we naar Time Square en het Theater district zouden gaan. Met alle lichtjes is dit een bijzonder stukje van New York. Na twee uur rondgewandeld te hebben houden we het voor gezien, we gaan met de metro terug.
 
De indrukken die we hebben opgedaan komen weer naar boven als we de foto’s en de stukjes film bekijken. Nog even een stukje schrijven voor het weblog en dan lekker slapen.
 
Groetjes Kitty&Toon, Peter&Marietje
    
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!