2e dag New York

Door Amerika droom 2009 - 24-04-2009 04:14
Hallo lezers,
 
Vanochtend niet zo vroeg opgestaan. Pa en ma zijn met z’n tweeën naar de bakker, supermarkt en Starbucks Coffee geweest. De engelse lessen werpen hun vruchten af, het communiceren met de winkelbediendes gaat ze goed af.
Heerlijk zo’n vetarm ontbijt, gewoon een broodje kaas en een kop koffie.
 
Op ons programma van vandaag staan de Verenigde Naties, 5 th avenue en het Central Park.
We komen aan op het Central Station van de metro, het is geweldig hoe het er allemaal uit ziet. Het is een en al marmer en koper, dat koper zou pa graag opkopen(super handel). Er is een compleet winkelcentrum en een hele verdieping met restaurantjes, je kunt het zo gek niet op noemen of het is er. Er is ook een markthal met allerlei verse artikelen, vis, groente, vlees brood, kazen, enz. het ziet er fantastisch uit. Wat restaurants betreft is er in New York zo’n groot aanbod, het is onvoorstelbaar en de maaltijden zijn onwijs. Dit belooft nog wat voor de rest van de reis.
 
Op weg naar de Verenigde Naties zien we een bekend gezicht en het blijkt toch echt Regilio Tuur te zijn. Hij heeft door dat we hem herkennen en zwaait terug.
De Verenigde Naties kunnen we alleen met een tour bekijken, het is heel erg indrukwekkend. De tourleidster legt duidelijk uit, ze is goed te volgen. We hebben veel foto’s gemaakt en Peter heeft gefilmd. Na ons bezoek gaan we terug naar het Central Station en komen Rigilio Tuur nog eens tegen, ma grijpt haar kans en vraagt of we met hem op de foto mogen. Hij is erg vriendelijk en vraagt wat we in deze omgeving doen(Peter heeft WTH controle uitgevoerd). We vertellen over ons bezoek aan de verenigde naties en hij blijkt daar tegenover te wonen. We gaan een broodje eten en daarna even winkelen.
                                                      
En ja pa en ma zijn de eersten die een New York’s souvenir voor zichzelf kopen, pa een paar fijne stappers en ma een paar Teva teenslippers. Dan op naar 5 th avenue, dit valt na hier gisteren geweest te zijn een beetje tegen. Misschien zijn we op het verkeerde gedeelte uitgestapt. We besluiten om terug te gaan naar het hotel, pa kan dan even bijkomen en Peter gaat even trimmen in Central Park(het is 14,9km geworden). Ma haalt koffie(Starbuck zit naast ons hotel)en ik schrijf al vast een stukje voor de weblog. Als Peter terug is gaan we wandelen in Central Park en daarna in een bistro dicht bij het hotel eten. En dan op tijd naar bed. We vetrekken morgen om 5.45 naar het JFK vliegveld. We vetrekken om 8.30 en komen om 12.07 aan. We gaan dus weer een tijdzone door.
                                                    
Het was weer een indrukwekkende dag, nog even wandelen, eten en dan de loeken dicht.
 
Groetjes Kitty&Toon en Peter &Marietje
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan