Hollywood

Door Amerika droom 2009 - 02-05-2009 05:55
Hallo Lezers,
 
Dag 11,  Los Angeles Tour,
 
Om 8.45 werden we opgehaald en wat bleek we waren de enige gasten. We hadden dus een privé tour. De chauffeur/gids sprak erg duidelijk en gaf veel (neven)informatie, hij was erg enthousiast. De tour heeft ons meer gebracht dan we verwacht hadden we zijn aan het eind van de tour ook nog naar het Financial District en Down Town geweest. Hier staan veel torenflats waar films als: Die Hard, Terminator, enz opgenomen zijn. Los Angeles zit vol met dit soort plaatsen, de filmproducenten maken gebruik van de mogelijkheden die de stad hen bied wat betreft de filmlocaties. We hebben locaties gezien van films/programma’s zoals: Pretty Women, Treu Lies, Dr Phill, The Bold and the Beautiful, Clint Eastwood(treinstation), Te Body Gard(Whitney Houston), Superman, enz.
 
De architectuur in dit gebied is wisselend. De architect die het Guggenheim Museum(New York) heeft ontworpen heeft een soortgelijk gebouw voor Disney ontworpen. Het gebruikte materiaal is wel heel verschillend. Dit gebouw is van een soort roestvrijstaal. Erg mooi om te zien.
 
We zijn begonnen aan de kant van Hollywood waar de letters op de bergen staan. Op dit vista point hadden we een goed uitzicht op het huis van Harrison Ford. In dit gedeelte van de stad zijn tevens een groot aantal film studio’s gehuisvest.
We zijn gestopt bij Hollywood Boulevard, hier zie je de Walk of Fame, The Chinese Theater, enz. In dit theater worden de premières gehouden. Gisterenavond was de première van de nieuwe Star Trek film. De kerk waar de film Sister Act is opgenomen staat om de hoek van de walk of Fame. Even een foto schieten.
 
Daarna zijn we naar Beverly Hills gegaan, hier hebben we de tour: homes of the Movie Star’s gevolgd. We zijn bij veel huizen gestopt maar je kunt er niet echt veel van zien. De meeste huizen hebben enorme hagen, of schuttingen. Het is een mooi aangelegde wijk. Een aantal huizen waren redelijk zichtbaar, Danny Divito, het eerste huis van Parris Hilton, eigenaar van Playboy, enz. Momenteel huurt Michael Jackson een huis in deze buurt(36.000 dollar per maand), er stonden veel fans om een glimp van hem op te vangen. We hebben hem niet gezien.
 
We hebben Rodeo Drive en Melrose Avenue(meer voor de jeugd, iets goedkoper) gezien, het zijn hele luxe winkelstraten. Er stond een rode Ferrari(cabrio) geparkeerd.
                                     
Op naar Sunset Boulevard hier zie je een aaneenschakeling van villa’s van de jetset. Sunset strip is het drukste en historische gezien het rijkste deel. Vol restaurants, luxe hotels en nachtclubs. Sunset strip is nu nog steeds het centrum van het nachtleven van L.A
We hebben geluncht bij Farmers Market(pita kipshoarma), deze plaats is populair onder de bevolking van L.A. Je kunt er lekker slenteren langs de kramen/winkels. Er wordt van alles aangeboden van etenswaren, tot souvenirs, enz.
 
Rond half vier waren we terug, we kunnen terug kijken op een leuke tour. De rest van de dag doen we niet veel meer. Alleen nog barbecueën. Morgen hebben we een lange reisdag voor de boeg, ±700 km. We gaan dan naar Flagstaff.
 
Groetjes, Kitty&Toon en Peter&Marietje
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan