Flagstaff

Door Amerika droom 2009 - 03-05-2009 06:08
Hallo lezers
 
Dag 12 lange reisdag naar Flagstaff.
 
Vanochtend om 8.00 vertrokken, de reis van vandaag 750 km.
We nemen een andere route dan in onze routekaart is opgenomen. Het is wat minder bergachtig en het scheelt 150 km, met de route die we in eerste instantie zouden volgen.
Het grootste gedeelte van de afstand zal door de woestijn gaan, het uitzicht is desondanks wisselend. In het begin volgen we de 15 hier is er nog veel leven in de brouwerij. We zien veel Shopping Malls en dorpen/steden. Daarna gaan we de 40 op, langs deze autobaan loopt de route 66 soms parallel. In het middelste gedeelte van de reis zitten er stukken bij waar je alleen woestijn ziet en het gevoel hebt dat je wel erg ver van de bewoonde wereld vandaan bent.
 
Onderweg stoppen we een paar keer:
Zo rond 10.30, met de lekkere appeltaart die we gisteren in Market plaats in LA gescoord hebben. Dan zo rond 13.00, om te lunchen en even de benen te strekken.
De route wordt dan heel eenzijdig en bij Peter slaat de vermoeidheid toe, we stoppen en hij gaat een half uurtje plat. Wij gaan in de souvenirwinkel rondsnuffelen.
We vervolgen onze reis en naderen Flagstaff, aangezien de reis zo voorspoedig verlopen is besluiten we te stoppen in het plaatsje Williams(voor Flagstaff), het is een karakteristiek plaatsje. Het ligt aan de route 66, de stad begon te groeien toen in 1880 het treinstation gebouwd werd. En nadat er een zijspoor was aangelegd naar de South Rim van de Grand Canyon werd het een toeristencentrum. Vandaag de dag heeft Williams nog altijd iets van de frontiersfeer, compleet met Stetsonhoeden. De meeste hotels liggen aan de route 66 en zijn vervanger de Interstate Highway 40. De wegrestaurants in de stad hebben een jarenvijftigsfeer en staan vol met nostalgische Route 66-herinneringen, zoals originele fristaps en posters.
      
Dan de laatste kilometers naar Flagstaff en rond 18.15 komen we op de camper ground aan.
We gaan barbecueën, de plannen voor morgen bespreken, douchen en dan lekker slapen.
Morgen gaan we down town en daarna naar Sedona(Oak Greek Canyon).
 
 
Groetjes, Kitty&Toon en Peter&Marietje. 
 
 
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan