Flagstaff & Sedona

Door Amerika droom 2009 - A long time ago
Hallo lezers,
 
Dag 12 Flagstaff en Sedona.
 
Vanmorgen om 9.00 waren we down town Flagstaff, we gaan naar het visitor’s center(tevens het treinstation). Hier krijgen we een gedetailleerde plattegrond, tips en kortingskaartjes voor het observatorium. Het historische centrum is leuk. Er zijn veel “cowboywinkels” met een groot assortiment cowboylaarzen, foute spijkerbroeken(wel wrangler maar uit het jaar nul). Er zijn veel gadgets te koop van route 66, we kopen ze niet. Want vaak staan ze even in de kamer, dan in de schuur of op zolder en dan vervolgens naar de Boldershoek(vuilstort).
 
Na een uur gaan we richting het observatorium. Dit is opgericht door Pervical Powell, hij financierde het observatorium. Zodat er gezocht kon worden naar het leven op Mars, hij koos voor Flagstaff als locatie vanwege de hoge ligging en de schone berglucht.
Daar aangekomen begint er net een tour, precies op tijd dus. De tour is erg interessant eerst zien we de telescoop. De Dome(het gebouw) waar de telescoop in staat is gemaakt door twee broers. Zij waren van oorsprong fietsenmakers. Zij hadden op hun etalage ruit staan, gebroeders…?, we bouwen alles voor u. Powell had geen tijd om mensen van ver weg te halen en vroeg hen of zij een Dome/Observatorium konden bouwen. En dat konden ze! Het is een mooi staaltje werk en als je ziet hoe alles met een paar kleine/moderne aanpassingen werkt en eruit ziet is het onvoorstelbaar dat het al zo’n oud gebouw is. De gids legt uit hoe lang het duurt voordat Mars echt goed zichtbaar is(±700 dagen), het is een interessant verhaal. Hij laat zien hoe de telescoop bediend moet worden en hoe de bovenkant van de Dome rond draait, dit is een mooi gezicht.
Daarna bezoeken we het museum van het observatorium, de foto’s van de planeten zijn prachtig. De gids heeft ons tijdens de tour de historie van het ontstaan van het observatorium en de passie van Powell en zijn mede astrologen om planeten te ontdekken verteld. Het bezoek was zeker de moeite waard.
 
Dan op naar Sedona, we gaan via de oude route, en rijden zo door Oak Greek Canyon.
Het uitzicht is prachtig, we maken een aantal stops: bij het water, langs de route voor de prachtige rotsen, om te genieten van de rust en natuurlijk voor de foto’s.
Dan vervolgen we onze route en komen aan bij het Slide Rock State Park. Hier parkeren we de camper en gaan we picknicken, met op de achtergrond een grote rotsenpartij. Het park heeft veel faciliteiten je kunt er: picknicken, vogels bekijken, volleyballen, heerlijk wandelen en zwemmen. De historie van het park/gebied is te zien middels oude huizen, schuren (boerderijachtig, fruitteelt, is er nu nog appels). In het water is een natuurlijke glijbaan van 80 Foot, het is een prachtig gezicht.
                                  
Aan het eind gaan we naar de stad Sedona: het is leuk er zijn veel restaurantjes en souvenirwinkels. Er worden allerlei tours aangeboden. De sfeer past bij het cowboytijdperk.
We lopen hier een beetje rond en gaan dan op weg richting de KOA Holbrook Petrefied Forest. We hebben het schema immers aangepast en als wij deze route vandaag af kunnen leggen zitten we weer op schema. Petrefied Forest bekijken we morgen dan helaas in een vogelvlucht. Op de camper ground worden we weer hartelijk ontvangen, Typisch KOA. Vanavond geen BBQ maar een snelle/ gezonde maaltijd. Groente, vlees en rijst. Morgenvroeg ontbijten we op de camper ground, ze hebben hier s’morgens een pancake breakfast en typisch Amerikaans: All you can eat.
 
Groetjes, Kitty&Toon en Peter&Marietje
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!