Petrefied Forest en Santa Fe

Door Amerika droom 2009 - A long time ago
Hallo Lezers
 
Dag 15 Petrefied Forest en Santa Fe
 
Na het pancake ontbijt gaan we op pad. 
                                                        
We gaan richting het Petrefied Forest State Park / Painted Dessert, bij het visitor center wat informatie verzamelen en dan het park in. De route door het park is één lange weg, die we dus heen en terug af moeten leggen(28mile). Als eerste komen we door Painted Dessert, het is enorm indrukwekkend, de kleurstellingen en de grote van de rotsen. Vanuit de verschillende vista points hebben we een prachtig uitzicht over Painted Dessert. Het is moeilijk uit te leggen je zou het eigenlijk zelf moeten zien. We vervolgen de route en gaan richting Petrefied Forest, het versteende hout. De weg hiernaar toe is een aaneenschakeling van mooie, gekleurde bergen. Bij het vista point Jasper Forest, zien we een combinatie van gekleurde bergen en het gekristalliseerde/versteende hout.
Als je van heel dicht bij het hout staat zie je allerlei kleuren en lijkt het ook niet meer op hout. Het lijkt meer op natuursteen, in verschillenden kleurencombinaties. Als je het aanraakt voelt het hard aan. We gaan terug naar het visitor centrum en vervolgen onze weg naar Santa Fe.
 
Op de route hebben we veel gezien, veel sloperijen, dieren, bergen, food malls. Een kolencentrale/olieraffinaderij, enz. We stoppen onderweg bij een typisch Indian Shopping Center, jammer van de tijd. Maar toch even de beentjes gestrekt.
 
We komen langs Albuquerque, wat een wirwar van wegen. Het was erg druk maar ook mooi om te zien. Het lijkt allemaal vrij nieuw, het is een megagrote stad. Je komt ogen tekort, de buitenkant van veel bedrijven zijn erg opvallend gemaakt. We komen onderweg ook veel casino’s tegen, hier zijn meestal grote hotels bij. Ze reizen zo op uit het niets, woestijn en dan ineens een heel “circus”.
 
Na een lange reis komen we aan in Santa Fe, we gaan naar het Historisch Centre. Als we bij de Plaza in de buurt komen is het erg druk. Er staan hekken en er hangen overal spandoeken met GUMBALL 3000. We vragen wat dit betekent en het blijkt een soort Rally van hele dure auto’s te zijn. We gaan Mexicaans eten, het is een leuk restaurant en het eten is lekker. Als we gegeten hebben zien we nog een aantal auto’s: Lamborghini, veel Taxi’s(Mercedes), Maserati, Porsche, Hummer, enz.
Dan op zoek naar de camper ground, we hebben er onderweg naar het historische centrum twee gezien. We gaan kijken of hier plek is, dan sparen we een rit naar de geplande camper ground uit(nog eens 18 mile) en zijn we morgen zo weer in het centrum. Het lukt, nu nog even de weblog bijwerken en dan: oogjes toe.
 
Groetjes Kitty&Toon en Peter&Marietje
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan