Santa Fe

Door Amerika droom 2009 - 06-05-2009 04:56
Dag 15 Santa Fe
 
Hallo lezers
 
Rond het middaguur waren we down town Santa Fe, de bus stopte aan de zijkant van het Museum of Fine Art. Dit museum stond op ons lijstje, dus we gaan naar binnen. Het gebouw waarin het museum gevestigd is, is een Pueblo. Deze stijl van architectuur is typisch voor New Mexico en spreekt ons aan. Er zijn twee grotere exposities één van allerlei voorwerpen (torso, lampen, schalen, abstracte kunstwerken, enz.) gemaakt van natuurlijke materialen zoals: paardenhaar, gedroogde grapefruit, linnen, zijde, enz. en hele mooie schilderijen(we mochten helaas geen foto’s maken). De tweede expositie is van marionet poppen, het verhaal erachter, de manier waarop ze gemaakt worden, enz. Ze waren in allerlei figuren/diverse posities/voorstellingen opgesteld. Danseressen, Kerstman, opera, rimboe, enz. Het was voor die tijd(zonder televisie) een leuke ontspanning. Erg mooi gemaakt.
 
Na het museum bezoek is het tijd voor de lunch, we hebben gisteren een tip gekregen voor het Tia Sophia’s restaurant, typisch New Mexican. Dit restaurant is alleen overdag open en wordt vooral bezocht door de plaatselijke bevolking. Hun specialiteiten zijn de chili, groen en rood en de stuffed sopitias(een soort fryd bread met kip/of rund, bonen/ of rijst). Als voorgerecht wordt dit brood geserveerd met kaneel en honing, het is erg lekker.
 
Na de lunch gaan we al wandelend Santa Fe verkennen. We brengen een bezoek aan de Plaza, de Palace Of The Governers, de Sf. Francis Cathedral(stond gisteren nog in de steigers), galerieën, het oudste huis van Santa Fe, de Lorreto Chapel, een marktje met allerlei soorten gedroogde pepers/kleden,enz.
 
We komen in een winkel met prachtige cowboylaarzen(helaas Jordy de prijzen variëren hier van 600 dollar voor de goedkoopste(kinderlaarzen), tot heel ver boven de 1000 dollar). Ze zijn echter wel een lust voor het oog, allemaal handgemaakt, in allerlei kleuren (combinaties), en designs die je zelf uit kunt kiezen. Of je kiest een paar uit hun grote assortiment. De prijs van de op bestelling/handgemaakte hebben we maar niet gevraagd.
                        
Als we alles gezien hebben wat we wilden zien, sluiten we de dag af met een lekker ijsje.
En dan terug naar de camper ground, daar werken we de weblog bij. Uit de verschillende reacties merken wij dat deze veel gelezen wordt. We krijgen ook veel mail, maar kunnen helaas niet terug mailen(lukt niet met @home). Het verzenden van de weblog gaat via Tioga, dus dit kan gelukkig wel. Bedankt voor de leuke reacties.
 
Groetjes Kitty&Toon en Peter&Marietje.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan