Monument Valley

Door Amerika droom 2009 - 09-05-2009 04:56
Hallo lezers
 
Dag 17 lange reisdag en Four Corners
 
Vanmorgen rond 8.30 vertrokken, richting Monument Valley. We gaan een tussenstop maken bij Four Corners, dit ligt bijna aan de route.
Het eerste gedeelte van de reis is behoorlijk bergachtig, we rijden door het National Forest. Het uitzicht is wederom fantastisch, na 3 uur gaan we even pauzeren.
 
We komen aan bij Four Corners, dit is het punt waar de vier staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen. We gaan meteen lunchen het is zo rond 14.15. Daarna lopen we wat rond langs de indianen stalletjes(niet echt galarie, kraam, of winkel te noemen). Het monument van de Four Corners bestaat uit vier ronde bronzen tegels, en de namen van de staten zijn in het beton gegraveerd. We maken wat foto’s en gaan richting de camper voor het laatste gedeelte van de route.
 
Als we de laatste kilometers afleggen krijgen we al een voorproefje van wat we morgen te zien krijgen. Bij de camper ground aangekomen checken we in en boeken we de ochtend tour voor morgen, we eten een lichte maaltijd, gaan douchen en werken de weblog bij.

Dag 18 Monument Valley,
 
Vanochtend om 8.45 vertrokken voor de Golding’s Monument Valley Tour. Het is een tour van 3.5 uur door Monument Valley. We gaan met een open auto, die heel wat kracht nodig heeft om het terrein op sommige plaatsen te bedwingen. We hebben de rotsformaties: The Mittens, John Ford’s Point, The Mitchell Butte, Elephant Butte, The Three Sisters, The Hand, The Hole in the Rock, The Totem Pole, enz. gezien.
De rotsformaties zijn erg indrukwekkend, we bezoeken ook een rotsformatie waar een Indiaan met een paard bovenop staat. Het is een overhangende formatie waar je prachtige foto’s (à 2.dollar) op het paard kunt maken.
            
We bezoeken ook een Hogan in de Valley, de gids geeft informatie over hoe de Hogens gebouwd werden/worden(de ingang moet altijd naar het oosten gericht zijn, richting de morgen zon) en over het leven als lid van de Navajo Indianen(dit doet ze gedurende de hele tour). Er zijn veel tradities en ceremonies en spiritualiteit is de Indianen ook niet vreemd. In de Hogen is een 91 jarige vrouw aan het spinnen, zij leeft al haar hele leven in de Valley, en geeft alle tradities, gebruiken, enz. door aan de volgende generaties(op dit moment 4). Zij en haar dochter hebben John Wayne ontmoet en meegespeeld in een scene in een van zijn films.
Er groeien tevens allerlei planten en bomen in de Valley, waar men medicijnen van maakt. Van de wortel van de Jucca plant maken ze een soort shampoo, en van de “stekelachtige sprieten” die om de plant heen zitten een borstel, dit is een twee in één: borstel en conditioner.
Er zijn veel films opgenomen in Monument Valley, met John Wayne(Stagecoach), Billy de Kitt(The trial of Billy Jack), Clint Eastwood, Back to the Future, enz.
In reclame en commercials worden de rotsformaties van Monument Valley ook vaak gebruikt.
 
Na de tour gaan we lunchen en naar het zwembad, het wordt een relaxte middag/avond. Morgen gaan we richting Page, Lake Powell.
 
Groetjes, Kitty&Toon en Peter&Marietje
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan