Antelope Canyon.

Door Amerika droom 2009 - A long time ago
Dag 20 Antelope Canyon.
 
Hallo lezers,
 
Vanmorgen rond 9.00 zijn we vertrokken richting de Glen Canyon Dam. Na wat foto’s en film gemaakt te hebben zijn wij naar het startpunt van de Antelope Canyon Tour gereden.
De camper geparkeerd en richting het kantoor van Chief Chosie gelopen, wij hadden een fototour geboekt en waren met z’n drieën(pa bleef bij de camper)een groep(de meeste mensen gaan voor een korte tour).
 
Het is een kwartiertje rijden naar de Antelope Canyon, in deze diepe beroemde kloof voegen kronkelende lagen zandsteen zich fraai aaneen. Afhankelijk van het intreden van het zonlicht nemen de lagen verschillende kleuren aan. Het is erg mooi om de veranderingen waar te nemen, het kan in een fractie van een seconde een heel ander beeld geven. Door het opgooien van het zand dat in de Canyon ligt zie je de lichtbundels beter.
Onze gids Veré Chee, een Navajo Indiaanse leeft haar hele leven al in dit gebied(5 generaties), en raakt nooit uitgekeken in deze Canyon. Zij verteld dat tradities, rituelen en ceremonies een grote rol spelen in het bestaan van de Navajo Indianen en dat het belangrijk is dat in de kloof positieve energie gebracht wordt(dit naar aanleiding van twee ruziënde fotograven, zij maant hen tot rust en geeft aan dat dit niet getolereerd wordt in deze voor de indianen bijzondere plek).
Zij leidt ons rond en maakt tevens onze foto’s, zij heeft een zelfde soort camera, die ze van top tot teen kent en zij weet de mooiste plekjes en de beste fotoshoots. Op een gegeven moment gaat zij in een inkeping in de kloof zitten en speelt ze traditionele muziek op een fluit. Tijdens de tour nemen we vele veranderingen waar, onze gids maakt een aantal foto’s waarin je dieren, mensen en omgevingen uit kunt halen: een hyena, Monument Valley en het gezicht van een opperhoofd van hen.
           
Als ik dit zo intik lijkt het niet zo spectaculair, en wij komen tot de conclusie dat: ook voor deze bezienswaardigheid geld, je zou het zelf moeten zien. Het heeft ongelofelijk veel indruk op ons gemaakt.
 
We lunchen op het parkeerterrein en vervolgen daarna onze reis naar Bryce Canyon. Het is niet echt ver maar we hebben er allemaal moeite mee. Eenmaal aangekomen op de camper ground lopen we richting het hoofdgebouw van Rubby’s Inn. Het is erg leuk opgezet, het is net of je zo het oude wilde westen binnen loopt.
Terug op de camper ground gaan we, ja jullie raden het al, barbecueën, de fantastische foto’s bekijken en de weblog bijwerken. En daarna oogjes toe, morgen gaan we Bryce Canyon verkennen.
 
Groetjes, Kitty&Toon en Peter&Marietje
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!