Las Vegas

Door Amerika droom 2009 - A long time ago
Hallo lezers
 
Dag 23 Las Vegas
 
Vanmorgen ontbeten en daarna een beetje gewassen en gerelaxt. Peter heeft hardgelopen en al lopend de omgeving een beetje bekeken, zodat we straks weten waar we het beste naar toe kunnen gaan op de strip. Na de lunch zo rond 1.30 gaan we op pad, we halen buspassen voor de drie dagen en gaan de strip(de nieuwe) bekijken. We rijden de strip bijna helemaal af zodat we er ons een beeld van kunnen vormen. We stappen uit bij Excalibur(ridders, middeleeuwen, dit hotel stond er 19 jaar geleden ook al). We waren er toen al van onder de indruk, de buitenkant is mooi, binnen in valt het wat tegen.
Naast Excalibur zit het New York Hotel, hier hebben we al veel over gehoord en gelezen. De buitenkant is werkelijk prachtig, Het Statue of Liberty, staat in de zon te pronken, de Brooklyn Bridge, inclusief een achtbaan, enz. het gehele complex beslaat voor ons gevoel wel een blok. En het mag er zijn.
                
We drinken hier Starbuck Coffee(pa en ma zijn hier dol op) met een Fretzle met kaneelsuiker. Daarna lopen we verder, de hotels, winkels, enz. alles is groot en er is bijna altijd wel wat bijzonders te zien. Zo rond 17.00 hebben we het wel even gezien, we gaan terug naar de camper ground. Daar barbecueën we en rond 20.00 gaan we terug, we willen de show bij Treasure Island graag zien en een bezoekje brengen aan het Venetian Hotel.
De show is om technische redenen afgeblazen en ze proberen rond tien uur alles weer op orde te hebben. Daarom gaan we eerst richting het Venetian hotel. Dit slaat werkelijk alles, de buiten en de binnenkant zijn meer dan prachtig. Het is ongelofelijk hoezeer er hier op de details gelet is. Op de tweede verdieping varen de gondels door de “winkelstraten”, je waant je echt in de buitenlucht(met zo’n mooi plafond) terwijl je weet dat je binnen bent.
Rond half tien gaan we richting de show, het is leuk om te zien. Het is een piraten schouwspel dat meerdere keren per avond opgevoerd wordt, de techniek waarmee de schepen zinken en weer omhoog komen, de ontploffingen, het vuurwerk, enz. staat voor niets.
We besluiten om lopend terug te gaan naar het hotel, om zo nog wat van de strip te genieten. In het Riviera Hotel, tegenover Circus Circus zijn biljart wedstrijden, we gaan hier een kijkje nemen. Het is poolbiljart wat gespeeld wordt. Rond twaalf uur zijn we teug bij de camper, hier drinken we een wijntje en dan slapen.
 
Morgen gaan we naar de oude strip/ down town Las Vegas.
 
Groetjes Kitty&Toon en Peter&Marietje
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!