De beoogde route

Door Tjeerd & Jorien van Leeuwen - 02-05-2009 11:56
De van Leeuwen Coast to Coast journey may 2009
Dit is het voorlopige reisplan, maar dat zou onderweg nog wel eens kunnen worden aangepast.
Totale afstand ca 4250 mijl of 7000 km, exclusief vliegreis en lokale tripjes.
Ter beeldvorming da’s van Oslo Noorwegen, naar Athene Griekenland en weer terug.
 
Dag 1 // 4 mei
 
Vliegreis naar New York JFK International. Aankomst 11 uur Eastern Time, 17.00 in NED
 
Dag 2, 3 // 5 & 6 mei (Meest oostelijke punt 74 graden westerlengte, hoogteligging noordelijk halfrond vergelijkbaar met Madrid)
 
New York City. (officieel The City of New York) is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika en is gelegen in de staat New York. De stad vormt een van 's werelds belangrijkste centra voor handel en financiën, dankzij haar ligging aan een van de beste natuurlijke havens. New York speelt daarenboven een leidinggevende en invloedrijke rol in media, onderwijs, entertainment, kunst, mode en publiciteit. Ze vormt een centrum van internationale handel, financiën, politiek, communicatie, film, muziek, mode en cultuur. Met een grote hoeveelheid aan kwalitatief hoogstaande musea, galerieën, podia, media, internationale corporaties en organisaties (zoals de Verenigde Naties) en groothandels geldt New York City, naast Londen, Parijs en Tokio, als een van de belangrijkste vier wereldsteden.
http://nl.wikipedia.org/wiki/New_York_City
 
Dag 4 // 7 mei
 
Auto afhalen  en doorreizen naar Washington D.C. 227 mile (of 365 km)
 
Dag 5 // 8 mei
Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. "D.C." staat voor "District of Columbia", het speciale federale district dat de hoofdstad bevat. Dit district behoort tot geen enkele staat, als gevolg waarvan de inwoners van "D.C." niet deelnemen aan de verkiezingen van het Amerikaanse Congres, want dat vertegenwoordigt immers de staten. Wel nemen ze deel aan de presidentsverkiezingen. De stad is vernoemd naar de eerste president van de VS, George Washington, en ligt aan de rivier Potomac. Het inwonertal van de stad was ten tijde van de volktelling van 2000 slechts 572.059. Het gehele stedelijke gebied omvat zowel het District of Columbia als delen van Maryland, Virginia en West Virginia en heeft een inwonertal van meer dan 4,7 miljoen. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude, poëtische naam voor de Verenigde Staten: Columbia (op zijn beurt afgeleid van Columbus).
Washington D.C. is als hoofdstad ontworpen. Het oorspronkelijke plan van indeling laat de scheiding der machten goed zien: het Washington Monument vormt het middelpunt van een half kruis; aan het uiteinde van de noordelijke poot daarvan bevindt zich het Witte Huis, alwaar de president, als hoofd van de uitvoerende macht, zetelt, en aan het uiteinde van de oostelijke poot bevindt zich het Capitool, waar de wetgevende macht is gevestigd.
Tegenwoordig is Washington D.C. maar een klein deel (enkele vierkante kilometers) van het stedelijk gebied dat hier ligt; de vele uitbreidingen van regeringsgebouwen en woongebieden bevinden zich in de aangrenzende staten Virginia en Maryland. Ook het militaire centrum het Pentagon bevindt zich buiten Washington D.C. en wel in de staat Virginia.
De stad ligt niet in een van de vijftig staten, omdat men niet wilde dat een staat invloed op de hoofdstad kon uitoefenen. Daarom is het gebied dat de oorspronkelijke regeringshoofdstad was als een apart gebied benoemd: District of Columbia. Om verwarring met de staat Washington te voorkomen spreekt men meestal van Washington, D.C. of kortweg D.C.
Dag 6 // 9 mei
 
Rit naar Niagara Falls. 417 mijl (of 671 km) 
 
Dag 7 // 10 mei
 
De Niagarawatervallen (Engels: Niagara Falls, Frans: Chutes Niagara) behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York en Niagara Falls in de Canadese provincie Ontario. De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Niagarawatervallen
 
Dag 8 t/m 14 // 11 t/m 17 mei
 
Autoreis naar Yellowstone. 2000 mijl (of 3500 km)
Passeert 2x tijdzone. Central voor Chicago, Mountain bij Rapid city.
 
Mogelijke stops
 
Chicago is een van de grootste steden van de Verenigde Staten. In de stad woonden in 2007 2.836.658 mensen; in de metropool zijn dit er meer dan 9 miljoen. Hiermee is Chicago na New York en Los Angeles de derde stad van de VS. De stad ligt in de staat Illinois, aan de oever van het Michiganmeer. De oppervlakte van de stad bedraagt 606 km². 24 mijl.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chicago. Hoogteligging Noordelijk Halfrond vergelijkbaar met Barcelona.
 
Mount Rushmore National Memorial is een nationaal park, gelegen in de Black Hills nabij Keystone, South Dakota. Het herdenkt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten van Amerika. De oppervlakte bedraagt zo'n 5 km².
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mount_Rushmore
 
Devils Tower is een grote monoliet van intrusief gesteente vlakbij Hulett en Sundance in Crook County, ten noordoosten van Wyoming, boven de Belle Fourche River. De monoliet is 386 meter hoog. De top bevindt zich op 1558 meter boven zeeniveau.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Devils_tower
 
 Dag 15,16 // 18 & 19 mei (noordelijkste punt 45 graden noorderbreedte, Bordeaux)
 
Het Nationaal park Yellowstone is niet al
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan