Okanagan Lake Area

Door More than 3000 miles through Canada - A long time ago

Wow, wat een weer… Lekker en volop zon “and not a care in the world”.

Een heel bijzondere rit gehad door het woestijn-gebied, nu ja, woestijnachtig gebied, tussen Oliver en Penticton. Er was inderdaad een schitterend wit uitgedroogd meer, het leek wat op een zoutvlakte, maar hoe zou je hier boven aan zout komen ;-) Wel was daar een National Radio Observatory, wat we overigens niet hebben bezocht, oh en een aantal vrij steile wegen en haarspeldbochten, wat altijd spannend is met 6½ ton aan rijdend huis.

Een van onze favoriete hobbies is locale supermarkten bezoeken. En hier is dat natuurlijk de WalMart en de SafeWay. En die kwamen we tegen in Penticton, een mooie gelegenheid om de supplies aan te vullen. En uiteraard een paar flesjes van de lokale wijn ingeslagen bij Spiller Estate a raison van $19 per fles ofzo (heel langzaam en met kleine slokjes drinken dus).

Onze overnachting is vlak voor Summerland, waar we morgen de dag door zullen brengen met een aantal aardige bezienswaardigheden.

)

De dag doorbrengen in Summerland is niet echt gelukt. Na een vlotte start bleken de dingen die we wilden zien toch wat tegen te vallen en besloten we een stuk door te pakken richting Revelstoke.

Het Okanagan Lake is een ENORM lake, een langgestrekt verhaal dat loopt, ik weet het niet exact, 100 km. van Osoyoos naar het noorden. Het vormt een vallei waar het mooie weer wordt gevangen. Daar hebben wij nu voordeel van.
We zijn gestopt net naar Kelowna, wat overigens een behoorlijk grote stad is, feitelijk tot nu toe de grootste stad sinds we Vancouver hebben verlaten. Aangezien Kelowna voor ons te massaal is, zijn we nog een klein stukje doorgegaan naar Vernon.

Afgezien van wat gedoe met het maken van een waterdichte aansluiting bij de wateraanvoer gaat het opzetten en opbreken van de camper als een speer... Geen klagen hier dus 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan