Amazing view / Prachtig uitzicht

Door More than 3000 miles through Canada - A long time ago

Zondagochtend vertrokken vanuit Vernon.

Ditmaal hebben we van rijdersplek gewisseld zodat Jan ook relaxed kon genieten van het uitzicht.
Na enige aanwijzingen, opmerkingen zoals "je rijdt als Nicki Lauda" en "je maakt vorderingen!", (het is inderdaad anders rijden dan een Opeltje, Tom, maar dit karretje rijdt ook best lekker), zijn we op weg naar Revelstoke. Maar dit blijkt zo'n gigantische stad te zijn dat we doorrijden richting Golden, met prachtige vergezichten van Mount Revelstoke en al rijdend  door het Glacier National Park. Ja, Tanja, je komt ogen te kort met deze vergezichten, time flies when you're having fun!Je merkt meteen dat je het dichtbevolkte gebied (als je daar van kan spreken in Canada) aan het verlaten gaat, want dorpjes of tankstations zie je weinig.

Onderweg komen we een kleine variant van The Capilano Suspension Bridge tegen en wel de Crazy Creek Bridge. Nu kan ik je vertellen, ik heb hoogtevrees tot en met en mij krijg je dus echt niet op de wiebelende brug, no way. Maar goed een mens doet meer rare dingen in zijn leven, dus na aandringen van ons Jan, sta je daar meters boven een waterval op een wiebelende brug, heen en terug wel te verstaan, nadat ik vaste grond onder mijn voeten had gekregen, had ik toch wel een klamme rug, wat een ervaring… Red Bull was op dat moment niet meer nodig.

Na deze ervaring rijden we door naar het Glacier National Park en komen we gelukkig een tankstation tegen, en met een volle tank op weg en met natuurlijk een Bounty en KitteKat Crunch (erg belangrijk) gaan we op weg naar de campground. We vinden er een in Donald. Een prachtige camping met veel ruimte, een mooi uitzicht op de bergen met sneeuw en speciaal voor Jan een fireplace naast de camper.
Aan Jan geen kind met zo'n fireplace vlak bij de deur. Het hout begint al op te raken en Jan zou Jan niet zijn als hij dit weer geregeld zou krijgen, jawel, gebracht en wel in een golfkarretje, ja ja, je moet het maar geregeld krijgen.......Maandagochtend vertrokken we richting Radium Hot Springs, de weersberichten voor Banff en Jasper zijn slecht, regen en sneeuw en vorst, dus dat wordt trekken aan het dekbed voor de meeste warmte.... Onderweg veel herten (best lekker op een BBQ), regen, kou en bergen en heeeeel veel bomen. Tegen vijven komen we aan in Radium Hot Springs waar we de komende nachten gaan staan op een zeer mooie campground.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!