Terug in Hinton

Door More than 3000 miles through Canada - A long time ago Na een aantal enerverende dagen in Edmonton zijn we weer terug in Hinton.

Het was een rit van een goeie 300 kilometer naar onze bestemming in Edmonton, waar we ons familie bezoek hebben Gevierd met, inderdaad, een hoofdletter 'G'!

Op de eerste dag hebben we, onder andere, een bezoek gebracht aan de West Edmonton Mall (ook wel 'WestEd' genoemd door de insiders). Dit is het op een na grootste winkelcentrum van de wereld, en dat alleen maar omdat de Amerikanen vorig jaar persé een "Mall" moesten bouwen die, jawel 1 inch, groter is dan de WestEd.
Zo'n bezoekje is een verhaal op zich, met een ijsbaan, een water paradijs (waar een gemiddeld centreparcs gebeuren zich niet voor hoeft te schamen) en een piraten-wereld annex dolfijnen show en aquarium. Oh ja, en winkels zijn er ook heeeeeel veel
De tweede dag zijn we "gestolen" door een nichtje van Jacqueline en meegenomen naar Fort Edmonton Park, waar de geschiedenis van Edmonton werd weergegeven vanaf de eerste nederzetting in Edmonton. De pelshandel is de start van zo'n beetje alles hier in het noorden van Noord-Amerika geweest. Ze zijn erg succesvol in het weergeven van de ontberingen van de mensen van destijds. Ook hebben we nog een directe bloedverwant van de grote Chief "Sitting Bull" ontmoeten. En met goed weer erbij is dat een boeiend gebeuren.

De laatste volle dag hebben we afgesloten met een grootse barbeque met alle neven en nichten die op bereisbare afstand woonden en dat zijn altijd van die happenings die je bijblijven!

En nu staan we in de sneew...

/dynamic/travelReport/5303/album/2342.2332.333e.jpg" />
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!