Bryce Canyon - part two

Door Jos Wilmot - A long time ago

Hi there,
toen wij vanmorgen wakker werden was het en droog en scheen de zon, dus iedereen was blij! Na het ontbijt, Jos heeft croissants gemaakt in de oven, zijn we naar Bryce Canyon gereden om daar ook in de zon van het prachtige natuurschoon te genieten.
Omdat het ongelofelijk druk is, t is hier zondag en half Amerika is vrij i.v.m. Memorial Day, hebben wij de camper op een parkeerplaats laten staan en zijn, na eerst Sunset Point te hebben bewonderd, met de shuttle bus verder gegaan.
Echter, niet nadat Bas en Jos een heel eind de Canyon ingewandeld zijn, is echt wonderschoon daar beneden.
Met de bus naar Bryce Point gereden, daar de nodige foto's gemaakt en vanaf dat punt zijn Jos, Bas en ik de trail naar Inspiration Point gaan lopen. Yolanda ging met de bus naar dat punt. T is een leuke trail en makkelijk te lopen, anders was ik natuurlijk niet meegegaan. Ik denk dat wij er zo'n 3 kwartier over gelopen hebben en bij Inspiration Point zat Yolanda ons al op te wachten.
Vandaar uit doorgewandeld naar Sunset Point en daar de bus weer gepakt naar Sunset Point waar de camper stond. Daarna het park uitgereden en bij Ruby's Inn even een wasje gedraaid en gedroogd. Dat is hier echt ideaal, binnen een uur was het gewassen en gedroogd. Ondertussen ff een broodje hotdog gegeten en daarna weer terug naar de camping. Daar aangekomen bleken 2 meiden met hun camper op onze plek te zijn gaan staan. Nou ja, dan ga je toch gewoon een plek verder, nietwaar.
De hele tijd lekker in het zonnetje zitten lezen c.q. doezelen. Een half uurtje geleden de bbq aangestoken en vette pech, het begon gelijk flink te waaien en te spetteren. Dus dat wordt binnen eten bij Bas en Yolanda. SVP duimen voor weer een zonnige dag morgen, dan gaan wij richting Zion National Park.
Allemaal de groeten van ons allevier en tot meels maar weer.
Oh ja, even een paar opmerkingen: Jos hield wel degelijk afstand, maar wij waren net aan het optrekken, vandaar dat de afstand iets korter was en bovendien is de remweg iets langer met zo'n campertje van zowat 10 meter. T is maar dat jullie t weten.
En, vader van Bas: het klopt dat ik Yvonne, de correspondente ben in deze, vind ik nou eenmaal leuk om te doen.
Reacties sturen wordt zeer gewaardeerd en gretig gelezen. Vakantie c.q. reizen is geweldig, maar de achterban is zeer belangrijk.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!