Grand Canyon en Kingman

Door Jos Wilmot - A long time ago Hallo allemaal, hier weer een berichtje van ons. Zo is er een paar dagen niets, zo kort achter elkaar.
Na gisteren in de Grand Canyon te zijn weggeregend en gehageld, was ik ff vergeten te vermelden, zijn we vanmorgen al vroeg voor de herkansing gegaan. De zon schijnt elke ochtend, dus daar ligt het niet aan. Punt is alleen dat na een uurtje of 8 de wolken al komen aandrijven en met een beetje pech valt daar dan de regen met bakken uit. 
De paar punten die we nogmaals wilden zien hebben we vanmorgen bekeken. Moet wel zeggen dat het met mooi weer veel minder spectaculair is. Want dat is een feit, als er donkere wolken hangen boven zo'n canyon geeft dat gelijk een heel ander effect.
Het is trouwens verbazingwekkend hoeveel mensen risico's nemen bij die kliffen. Je wordt voortdurend gewaarschuwd voor letterlijk dood vallen, maar toch, om een leuke foto te maken worden grote risico's genomen. Elk jaar vinden zo'n 7 mensen de dood in de Grand Canyon door onachtzaamheid.
Wij spraken gisteren een jong stel uit Nederland dat inmiddels al 7 maanden aan het wereldreizen is! Dat is pas leuk, zo'n sabbatical. Ze gingen na Amerika nog naar Mexico en over zo'n 7 weken gaan ze terug naar Nederland. 
Vanmorgen net nadat we het park uit waren zijn we gestopt voor wat cappuccinno en ander lekkers. Daarna nog even wat levensmiddelen inslaan, niet te geloven zo hard als dat je daar door heen gaat! Komen we in het winkeltje de zoon van onze buren tegen samen met z'n partner! Geloof je toch niet. 
Natuurlijk een tijdje staan praten en daarna door gereden richting Kingman. Onderweg bij Seligman de grote weg af, is zowiezo vervelend rijden, dus was wel heel prettig. Hebben een stukje van de historische route 66 gereden. Het is tamelijk saai, dat stuk, jammer genoeg, zeker qua natuurschoon. Het laatste stuk is wel prachtig. Eenmaal in Kingman was het even zoeken naar de camping, maar zoals jullie al snappen, door dit berichtje, toch gevonden. Het is hier trouwens ongelofelijk warm. Hebben vanmiddag zelfs gezwommen en zitten nu alweer met klotsende oksels. Dat zwemmen was heerlijk maar het douchen ervoor en erna ook. Een week niet gedoucht is ff omschakelen hoor.
Morgen gaan we op weg naar Las Vegas  en Bas en Jos hebben vanmiddag de taktiek besproken om daar een heleboel geld te gaan winnen! ja, ja, zou wel super leuk zijn nietwaar. Ik vrees dat de vakantie dan nog wel iets langer zou gaan duren. 
Iedereen is bezig met eten bereiden en ik geloof dat ik ook iets moet gaan doen, sla snijden of zo, dus ik moet stoppen. Tot meels allemaal.
Nog even dit: als het niet goed gaat met de mailbox kun je ook inloggen op www.tioga.nl en dan naar reisverslagen gaan. Ons verhaal staat zo'n beetje op pagina 4.
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!