Las Vegas - Sequoia - King's - Yosemite

Door Jos Wilmot - A long time ago Hallo daar, jammer genoeg blijft het bij 4 weken vakantie. Het gewonnen geld (door Bas) is uitgegeven aan een diner en een koffer. De winst van Jos is opgegaan aan koffie. Wel heel lekkere koffie!
Las Vegas is natuurlijk een stad die met geen pen te beschrijven is. We hebben er 2 avonden over de strip gewandeld en onze ogen her en der uitgekeken. Wij hebben de fonteinen bewonderd bij Belaggio, Jos en Yolanda zijn in een super rollercoaster geweest bij New York New York. Dit is zowiezo een van de leukere casino's om te zien. Allemaal stukjes new york, heel leuk. Die rollercoaster is ongelofelijk hoog en maakt een loopings waar Bas en ik misselijk van werden, alleen al door er naar te kijken. Jos en Yolanda vonden het geweldig. Verder hebben we in Circus Circus gekeken en nog meer geslenterd over de strip, je raakt niet uitgekeken. Daar hebben we ook een dagje aan het zwembad doorgebracht, was errug lekker. Wij zijn bij Sam's Town gaan staan, is iets verder van de strip, maar wel een plezierige plek om wat langer te staan.
Woensdagochtend vertrokken uit Las Vegas. Eerst nog een bezoek gebracht aan het L.V. outletcenter, is de moeite van een bezoekje waard had iemand gezegd. Valt wel mee (gelukkig voor de portemonnee).
Daarna via de I15 richting Bakersfield gereden. Gestopt in Barstow op een campsite. Door een storm waren er 8 stroompalen omgevallen en zaten ze zonder stroom en water. Zou nog minimaal 1 dag gaan duren. Moesten evengoed 26.50 USD betalen.
Via de 14 naar de 178 gereden om vandaar een prachtige route te rijden waarbij je langs Lake Isabella komt. Daar hadden we volop zonneschijn en zijn lekker bij het meertje gaan zitten voor de lunch. Dan rijdt je via Sequoia National Forest richting het park. Omdat het een behoorlijk eind is zijn we ergens langs een bospad gestopt en hebben daar overnacht. Stervenskoud die nacht en 's ochtends werden we wakker van de regen. Doen we de gordijnen open, kleurt de wereld om ons heen langzaam wit. Zit er sneeuw in de regen! Prachtig gezicht, maar zoals gezegd errug koud. Hier op deze plek staan echt heel grote bomen die ook echt heel grote dennenappels laten vallen. Jammer dat ik die niet mag meenemen.
Al vroeg gaan rijden langs alweer een prachtige route en onderweg een kalkoengier gezien die op de weg iets zat op te peuzelen. Doodgereden eekhoorn misschien? Daar stikt het hier van.
Aangekomen bij Sequoia werd ons toch wel heel sterk afgeraden het park in te rijden omdat ze hevige sneeuwval hadden gehad en nog meer verwachten. Verder is de weg heel smal en als ze je betrappen dat je over de gele middenstreep rijdt, krijg je een prent. Dus na overleg toch maar besloten weg te gaan en door te rijden naar King's Canyon N.P.  Hebben daar op een prachtige kampeerplek gestaan midden in het bos. Wel weer zonder douches en elektra enzo, dus dat is best wel primitief hoor! Ook hier nog steeds behoorlijk koud. Wel staan bij alle kampeerplekken kasten waarin voedsel moet worden bewaard (als je met tent of auto bent) vanwege beren die hier veelvuldig schijnen voor te komen.
Helaas hebben wij nog niet de mazzel gehad beren te zien. Wel herten van heel dichtbij, ook lief.
Wij staan nu in Oakhurst, vlak voor Yosemite N.P. Hier gaan we morgen naar toe. Daarna is de bedoeling zo'n beetje richting de kust te rijden. Wordt vervolgd.
Iedereen bedankt voor z'n mailtjes, erg leuk om te lezen!  
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!