Yosemite - goud delven

Door Jos Wilmot - 10-06-09 01:30 Hallo allemaal, hier weer een berichtje van ons. Ik moest nog even laten weten dat we op de route waarbij we hebben geluncht bij het meer, in de warme zon, ook nog ergens zijn gestopt en daar hebben de jongens goud gevonden. Ook dit is niet genoeg om langer weg te blijven, maar ze vonden het helemaal leuk. T was ook een schitterende plek waar we gestopt waren.
Yosemite zondag gedaan, samen met een heleboel andere mensen, maar dan ook echt een heleboel andere mensen. Moet je je voorstellen dat je met 2 campers komt aanrijden, die beiden zowat 10 meter zijn en daarvoor wil je een parkeerplek hebben. Toch? Nou, dat is ons 2x gelukt. Zijn gaan kijken bij een waterval en nog ergens kunnen stoppen om even te lunchen. Verder maar gewoon heel langzaam door de vallei gereden, wat trouwens heel mooi is. Het is echt een park om op zondag lekker naar toe te gaan, fietsen mee en heerlijk relaxen daar. Beetje jammer dat ze dat dan ook doen als wij er net zijn. Nou ja, t zij zo nietwaar. Hebben een leuke campsite gevonden in de middag, dankzij het geweldige kaartlezen van Yolanda. Stonden in eerste instantie daar met z'n 4tjes, later kwamen er nog wat mensen bij. Stonden langs de Merced rivier, en dat is een prachtig gezicht en gehoor. Er liggen veel rotsen in dat stroompje dus dat biedt leuke plaatjes.
De mensen die er later bijkwamen hadden een beer met jongen gezien in Yosemite. Dus wij zijn de andere dag weer t park in gereden. T was nog vroeg en een stuk rustiger. Zagen al na een uurtje de eerste beer. Een jonkie nog met een band om. Maar goed, niet te kieskeurig zijn, dus foto's maken.
Daarna een stukje de Tioga pas gereden en bij White Wolf afgeslagen om daar even koffie te drinken. In de camper hoor, want coffeeshops zijn hier dun gezaaid. Na de koffie teruggereden, ziet Bas ineens veel auto's staan, dus die roept: Beren! Wij stoppen en eruit, zowat nog voor de auto stilstond en ja hoor:
mama beer met 2 jonkies, geweldig, wat een bofferds zijn wij! Ongelofelijk veel foto's gemaakt, want daar krijg je geen genoeg  van hoor. Die kleintjes maken leuke capriolen.
Vlak daarvoor hadden Bas en Yolanda bij het keren van de camper ook nog een grote bergmarmot gezien, dus hun dag kon niet meer stuk.
Bij het weer doorrijden zagen we ook nog een hertje pal langs de weg. Dat is toch wel of je t ene kadootje na t andere voorgeschoteld krijgt.
Vervolgens doorgereden want we willen naar de kust. Gekampeerd op de Basalt campsite in een natuurgebied, dat echt heel erg mooi is ook. Ligt vlak bij het San Luis Reservoir. Hebben we op de campsite ook nog 'ns 2 wurgslangetjes gezien. Zo'n meter lang, prachtig getekend.
's Avonds een kampvuurtje gestookt en weer heerlijk gegeten. Oh ja, 's middags in een plaatsje in zo'n echt Amerikaans restaurant gegeten met van die rondzitjes en vriendelijke serveersters. In de rondte boven ons reed een treintje, ook leuk. Heel oubollig, maar geweldig lekker gegeten en genoten van zo'n leuk plekje.
Wij staan nu op een prachtige camping, maar wel een prijzige en gaan morgen door richting San Francisco. Wij willen de Golden Gate brug over rijden met de camper, lijkt ons geweldig om een keer te doen.
Ik ga er weer mee stoppen, buiten zitten ze aan de wijn en het bier, dus ik moet meedoen, dat snappen jullie.
Tot meels allemaal! Groeten van ons allevier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata