Lee Vining - Yosemite NP

Door Dirk en Linda - A long time ago

Op deze dag hadden we ons zeer verheugd. We zouden de Tioga Pass gaan rijden. En dit bleek niet voor niets te zijn geweest. We waren op tijd opgestaan zodat we deze weg rustig konden rijden. Om 7.45 uur waren we op pad en vielen onze ogen van de ene verbazing in de andere. Wat een prachtig natuurschoon was hier te zien.Prachtige meren, hoge rotsen en prachtige bossen. Tel hierbij de loslopende dieren op en je hebt een van de mooiste plaatsen op aarde: Yosemite. Om dit alles te zien zijn we veelvuldig gestopt. Om 11.45 uur waren we dan ook pas op de campground die we geboekt hadden. Deze lag midden in de vallei. Het was al een kunst op zich geweest om hier een plaats te boeken, maar het was wel de moeite geweest. We lagen midden in het bos. Wel moest je hier opletten voor de beren die hier aanwezig waren.Nadat we de camper hadden geinstalleerd, zijn we naar het visitor center van het park gegaan. Nu kwamen we er achter dat het toch wel behoorlijk druk was in dit park. Het weekend was hier een verklaring voor. Veel Amerikanen gebruiken dit park als een weekenduitje.

Deze middag hebben we ons goed gegeven door een pittige wandeling te maken waarbij we naar Columbie Rock liepen. Dit was een wandeling waarbij we 350 meter omhoog gingen in 1 mijl. Het was alleen trappen lopen. Eenmaal boven gekomen werd duidelijk waar we het voor gedaan hadden. We hadden een prachtig uitzicht op de vallei.Op de terugweg kwamen we een verrassing tegen. We liepen omlaag toen een vrouw ons waarschuwde. Er bleek een ratelslang over het pad te glijden. En wat voor een! Hij was 1 meter lang en zag er niet erg aardig uit. Na een aantal minuten gewacht te hebben konden we om hem heen lopen en om 18.30 uur waren we op upper pines campground terug.

Hier bleek onze plaats bezet te zijn. Later bleek dat de camphost onze naam verkeerd had gehoord en ons de plaats van Durst had gegeven in plaats van Geurts.

Na het eten hebben we onze ruikende spullen in de food locker gedaan en zijn we rond 22.30 uur gaan slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!