nieuwsbrief 11

Door Paula en Maarten - 09-06-2009 16:37 Lieve allemaal                                     dinsdagmorgen 9 juni 2009

Zaterdag vertrokken we met regen uit Jackson Hole, op weg naar Garden City. Het was een prachtige tocht, maar de regen bleef ons parten spelen en dat was heel jammer. Op de pas lag zelfs verse sneeuw!. We passeerden Montpellier en PARIS!! In Paris was het gelukkig droog en we stopten bij een kerk uit 1892. Het bleek een kerk van de Mormonen te zijn en een vriendelijke mevrouw wilde ons wel even rondleiden. Wat een houtwerk en alles zonder spijkers gemaakt en in perfekte staat. Na afloop kregen we ook nog "Het boek van Mormon", de bijbel van de Mormonen, zowaar in het Nederlands!

Zondag reden we verder naar Salt Lake City. Helaas was het nog steeds zwaar bewolkt en regende het ook, zo af en toe zelfs flink! Bij aankomst op de camping was het gelukkig weer droog en konden we ons ritueel van "wijntje"drinken met z"n allen weer voortzetten!

Maandag gingen we met een bus en gids een rondrit maken. Eerst bezochten we een kopermijn (in dagbouw) even buiten de stad. Prachtig om te zien, de grote trucks die in een inmens grote groeve af en aan rijden en elk 255 ton! per keer kunnen vervoeren. Hoe groot ze zijn bewijst bijgaande foto van een band met 2 kleine mensen.
Na de lunch bezochten we het TEMPLE SQUARE complex van de Mormonen. Je weet niet wat je ziet, zulke prachtige gebouwen met een luxe interieur. Om 2 uur hebben we een orgelconcert bijgewoond in het "tabernakel" een soort kerk.
Na nog een rondrit door de stad en natuurlijk een  bezoek aan het ijsstadion waar Swen Kramer in 2002 Olympisch goud won, kwamen we rond 5 uur weer terug op de camping.
Vandaag hebben we een vrije dag en gaan we straks terug de stad in.
Veel lieve groeten van Paula en Maarten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan