Dag 2 San Francisco

Door Henk, Ria, Hanneke, Martijn - 08-06-2009 06:45


Na een middelmatige nachtrust, toch even wennen aan het tijdsverschil, ontbeten in  het hotel.
Ze hadden al gewaarschuwd voor de koffie, maar man!!! Wat een meuk. Geen wonder dat Starbucks zo goed loopt.

Na het ontbijt met de taxi naar pier 33 gegaan, van daaruit gaat de ferry naar alcatraz island. We waren mooi op tijd, dus even lekker in het zonnetje gezeten. Het is helemaal niet druk. 9:30u op weg naar alcatraz!
Vanuit de ferry is mooi de skyline van san francisco te zien. Ook deGolden gate en alcatraz waren goed te zien.

Op alcatraz was het nog erg rustig. Bij entree kreeg je een kastje met koptelefoon en werd je door de gevangenis geleid en kreeg je erg veel achtergrondinfo. Dan gaat het toch veel meer leven.
San francisco is te zien en soms te horen vanuit alcatraz. 
Na afloop van de tour zagen we bij de uitgang een enorme rij bezoekers. Maar goed dat we er vroeg heen zijn gegaan.
Van daaruit naar pier 39 oftewel fishermans warf gegaan.

Fishermans warf vonden we erg gezellig. Hadden gedacht dat het op een vervelende manier toeristisch zou zijn, daarentegen was de sfeer erg goed. Een gezellige drukte met leuke winkeltjes.

Lekker gegeten bij een soort beach-tent. Behalve Ria. Veel eten is "deep fried" oftewel gefrituurd. Zo ook de zalm die Ria bestelde.
Het formaat van de amerikaan valt nog mee tot nu toe ;-) Wat wel opvalt is dat veel kinderwagens bekerhouders hebben zowel voor kind (2stuks) als voor ouder (ook 2 stuks). Langs verschillende winkeltjes gestruind. Wel aparte winkeltjes. Bijvoorbeeld een feeenwinkel, een winkel met rare hoofddeksels.

Aan het eind van de pier liggen zeeleeuwen in het water. Hebben een eigen "ligplaats" in de haven. Ze zwemmen er veel rond. Bij alcatraz zagen we ze ook al zwemmen.

Na Fishermans warf de taxi gepakt naar height ashbury. We nemen veel de taxi, is makkelijk, niet al te duur en je ziet veel van de stad. San Francisco is echt heuvelachtig. Erg steile heuvel op, dan er weer af en ga zo maar door.
Maar goed, op weg naar de "hippie-wijk" van de stad. Dit was het enige wat enigzins tegen viel. Voor Ria en Henk, al wat "ouder" en dus al bekend met de hippie-beweging toen, was er in de winkeltjes wel herkenning. Winkeleigenaren in gewaden, met "new age" muziek op de achtergrond. Maar nu hier ook winkels met alles wat er maar te koop is omtrent wiet en andere "geestverruimende" middelen. Er hing ook een lekkere wietlucht zo hier en daar.
Voor de rest viel de sfeer op straat wat tegen. Is gewoon een lange brede straat met aan weerszijden winkels en tattoo shops. De huizen zijn wel vrolijk gekleurd.

Na haight ashbury de taxi gepakt naar de japanese tea garden in het golden gate park. Was volgens de taxichauffeur niet ver. Dus nepte hij ons waarschijnlijk door er toch nog 10 minuten over te doen. Maar na het vele lopen vonden we het niet erg even te zitten.
De japanese tea garden is mooi, maar niet zo groot. We hebben er thee gedronken (de dames dan) op een klein plaatsje waar het wel redelijk hutjemutje zitten was. We zaten gelukkig aan de buitenkant. In de tuinen hebben we mooie foto's kunnen maken.
Wat kom je er veel tegen? Japanners... dus... ze gaan dus op vakantie, lekker even weg uit eigen land, in een japanese tea garden rondstruinen. Was wederom niet super druk met een leuke sfeer.Na de japanese tea garden zijn we lopend richting de wijk castro gegaan, de roze driehoek van de wereld. Lopend bleek toch wel wat ver. Na een lange, maar gelukkig vlakke weg waar we geen enkele taxi tegen kwamen toch in een zijstraat een taxi gevonden. Met de taxi was het nog maar 5 minuten, maar wel stijl omhoog. Dit was trouwens de eerste spraakzame taxichauffeur.
In castro kwamen we al snel een starbucks tegen dus even lekker uitrusten en de sfeer proeven.

De sfeer is er echt super, heel relaxt. Dames worden niet nageken oid. Zelfs de winkels hebben alleen een heren-collectie. Lasig voor hanneke.
In de starbucks aan de praat geraakt ( de starbucks is daar een soort buurtkroeg waar mensen lekker zitten te lezen en te socializen) met een local. Wilde graag naar Frankrijk op vakantie. Even leuk zitten kletsen.
Wat winkels wezen afstruinen, overal regenboogvlaggen. Henk dacht dat de vlag van San Francisco was....

We hadden inmiddels al aardig trek gekregen. Henk vond een leuk eettentje genaamd "nirvana". Erachter zit een verwarmd terras. Leuk, lekker en niet duur. Een echte aanrader.

Na het eten terug naar het hotel met wederom de taxi.Op de kamer nog even lekker liggen relaxen, toch weer redelijk vroeg in slaap gevallen.

Morgen gaan we op tijd met de taxi richting Oakland om de camper op te gaan halen en laten we San Francisco achter ons. We hadden ons er nog wel een weekje langer kunnen vermaken, zoveel is er te zien en te beleven.

Compulatie van San Francisco: 
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan