Dag 4: Yosemite park

Door Henk, Ria, Hanneke, Martijn - 15-06-2009 23:46
Ter info: we moeten de foto's gaan bundelen omdat we maar 20 foto's kunnen gebruiken op de weblog.
We maken dan van 4, 5 of 6 foto's 1 foto en plaatsen die onderaan het bericht.

Dag 4:

In alle rust opgestaan. Je hoort bijna niets, alleen wat geluiden op de camping.
Lekker ontbeten in de zon met toast en hollandse koffie uit een geimprofiseerd koffiezetapparaat (een Starbucks-beker als koffiefilterhouder. Na het ontbijt om 10:15u vertrokken richting Yosemity.
Al snel gaat de weg redelijk steil omhoog. Aangekomen bij het park een national park pas gekocht voor alle parken. Kosten 80 dollar, maar dan kun je wel alle parken in, dus uiteindelijk veel goedkoper.
Als we het park inrijden zien we links de kloof. Veel bomen, in de verte een waterval en in het dal een riviertje. Mooie foto’s kunnen maken. Het uitzicht is fantastisch.
Bij de waterval gestopt om deze van dichterbij te bekijken. Hoe dichterbij we komen, hoe kouder het wordt. Op het laatst lopen we in de nevel/regen.
Het plan was om verder te rijden richting yosemity valley waar nog meer watervallen zijn. Helaas nemen we de verkeerde afslag en gaan we al richting Wawona waar grote sequoia bomen staan.
Achteraf blijkt dit een goede keuze want Wawona is echt indrukwekkend. De sequoia zijn echt enorm. Er zijn wel veel bosbranden geweest. Dit is te zien aan het grote aantal zwartgeblakerde bomen.
Leuke eekhorentjes lopen er ook rond, zijn erg tam.
Na Wawona zijn we teruggegaan naar de camping waar we gisteren ook stonden. Vriendelijke mensen en kleinschalig. Voor de rest van Yosemity Valley hebben we geen tijd meer. De volgende morgen was het redelijk koud, het is trouwens lange tijd niet zo koud geweest in zuidwest usa. We zitten al redelijk boven de zeespiegel 8000ft, geen flauw idee hoe hoog dit precies is. Maar 9500 ft is ca 3 km.
’s Avonds als de zon weg is koelt het snel af.
Morgenvroeg gaan we via de tioga-pas naar Mono Lake.

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan