Lake Louise en Jasper

Door ine eulenpesch - A long time ago


Eergisteren wandeling gemaak naar lake Louise en daarna naar lake Agnes. Dit was een zeer steile wandeling zo'n 800 meter hoogteverschil. Bij lake Agnes een heerlijke kop thee en chokocake gegeten. De omgeving was prachtig, de kleur van de meren verschilt van blauw tot groen (turqoise) Bij lakeAgnes nog sneeuwballen gegooid. 's-avonds in het hotel nog naar een karaoke avond geweest. De volgende morgen (gisteren) vroeg uit de veren voor de highway 93, de Icefield highway) en daar hebben w onze eerste grizzle beer en black beren gezien en sneeuwgeiten. Als er auto's langs de kant staan is er alijd wel wat te zien. In het Jasper park zijn diverse watervallen, he werd opgebouwd, eerst een waterval van 12 meter en de laatste was 25 meter. We hebben overnacht in een mooie lodge midden in de natuur. Hier slapen we vannacht ook nog. 
Vandaag zijn we we weer vroeg vertrokken naar lake maligne waar we rond een canyon gewandeld hebben. Ook onderweg weer veel dieren gezien, een beer met twee jonge beertjes in de bomen en beren langs de weg. Je kunt ze tot op 2 meter afstand benaderen, ze eten rustig verder, ze zijn gewend aan mensen.
Nu zitten we in het plaatsje Jasper, we moeten nog zo'n 60 km rijden om in de lodge te komen waar we weer overnachten. Daar is geen internet en geen telefoonverkeer mogelijk. Morgenvroeg weer vroeg op weg naar Clearwater waar we ook weer 2 nachten verblijven. Morgen of overmorgen dus weer een nieuw bericht en kijken we of we wat foto's kunnen uploaden. Het is overigens zo'n 25 graden en droog. 
Groetjes vanuit de Rocky mountains

Dit is de eerste beer die Wim op de foto geschoten heeft, een van de vele er volgden er nog veel meer op onze tocht door de Rockys

Wim, Thea, Günter en Ine 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!