Sunny days are here friends!

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago
Sunny day
 
Nou we hebben reuze kunnen uitslapen vandaag. Eerst een sms om half twee ’s nachts en vervolgens gewoon wakker om 6 uur. We hebben het volgehouden tot 7.30 uur. Na het douchen, Ageeth was weer eens de handdoek vergeten, deze keer kwam ze er vóór het douchen achter, zoals iedere ochtend French toast gegeten. Dat zijn wentelteefjes, ofwel opgebakken brood. Met maple syrup of aardbeienjam. Lekker brood bakken kunnen ze hier namelijk niet en je wilt toch wat vezels binnen krijgen nietwaar!
We hebben inmiddels allebei 2 boeken uit en zijn de dag begonnen met boek 3.
Heerlijk in het zonnetje, dicht tegen de camper want de wind was nog wat frisjes.
 
Tegen elf uur op weg naar Petrified Forrest. Dit is een park waar ooit een uitbarsting van een vulkaan een heel gebied onder de lava zette. Vervolgens zijn die bomen door alle mineralen en allerlei andere toestanden totaal versteend. Ziet er prachtig uit, het lijkt totaal vermarmerd.

Painted dessert

Janet met een petrified tree

Het visitorscentrum en de giftshop zijn er prachtig, aan het begin van het park. Het mooiste komt eigenlijk pas na 20 mijl. Je komt langs Painted Desserts. Dat zijn allemaal heuvels en woestijn die verschillende kleuren hebben. Zit er inderdaad geverfd uit. En verder zijn er nog veel stenen waarop Indianen heeeeeeeeeeeeeel vroeger mooie verhalen op hebben getekend, omdat dat hun taal was. We zagen er zelfs een getekende ooievaar met een baby in de bek!
 
O ja: Sanne, Lotte en Kim: er zijn hier echt nog steeds indianen. Het zijn mensen met een beetje bruine huid en pikzwart haar. Ze rijden niet meer allemaal op een paard maar in auto’s en trucks. En ze maken en verkopen prachtige dingen, ze wonen nog steeds dicht bij elkaar. Ze dragen geen verentooien meer. En cowboys zijn er ook nog steeds, die verkleden zich elke zondag en doen dan mee aan Rodeo’s.Foto's van Oma's van de indianen hebben we niet gemaakt, sorry daarvoor. 
 
Vanavond staan we op een rv park bij de 40 west, met complete badkamers, waar we zo meteen even uitgebreid gebruik van gaan maken!Vlakbij is de Meteorcrater: ongeveer 49000 jaar geleden is hier dichtbij een meteoor ingeslagen. Deze was ongeveer 30 meter breed en heeft in een straal van 165 kilometer alle planten en dieren vernietigd. Daar zie je nu natuurlijk weinig meer van, maar het is duidelijk zichtbaar dat er een grote krater is en overal in het land kun je nu nog zien dat het er gegolfd heeft ooit! Veel grote stenen, die wij dinosauruspoepjes noemen. (of wel hunebedden, maar dan groter en andere kleur!) We hebben er net een wandeling vlakbij gemaakt, we gaan het niet bezoeken.
 
Voor de trouwe lezers: zoals het nu lijkt kunnen, en zullen , we morgen geen blog kunnen maken, omdat we dan in de Grand Canyon zonder faciliteiten (water/electriciteit/internet/mobiele telefoon) zitten. We zullen het de dag er na, als we in LAS VEGAS zitten ruimschoots goedmaken!
En de foto’s die nu even weg zijn van de andere blogs, hopen we ook binnen kort terug te kunnen plaatsen, mits we permissie krijgen, om er extra te plaatsen.

Groetjes en liefs en tot gauw, Janet & Ageeth
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan