Grand Canyon

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago
Het wordt wat saai, maar we werden vanmorgen wakker met warme gordijnen bij ons hoofd.
Sorry: ja , dat komt van de zon die erop staat te schijnen.
En dit keer staat Grand Canyon National Parc op het program. We rijden er op ons gemakkie geen. Stipt 12 uur melden we ons bij de entree van het park met onze parkpas. Die pas koop je 1 keer en dan kun je ermee in alle parken, die aangemerkt zijn als NP (National Parc)
Je moet de pas bij aanschaf voorzien van een handtekening die bij elk volgend bezoek vergeleken wordt met je paspoort. Zo houden ze de parken in stand, voor een deel.
Andere bronnen van inkomsten zijn de Visitorcentra met grote winkels, die vaak gerund worden door voornamelijk fitte vutters uit eigen land.Die vutters staan gratis te kamperen in de parken. Vaak is dit “the way after their pension”. Ze verkopen huis en haard, kopen er een grote camper van en treken vervolgens elk seizoen naar een andere staat.
Zo zien ze eindelijk, na een leven van 7 dagen per week werken, iets van hun eigen land en ze gaan de zon achterna!

Leuke Nativesmarket

 
The Grand Canyon
Je kunt er alle superlatieven op loslaten, maar dan nog beschrijft het de werkelijkheid niet.
We hebben langs the Rim gelopen en geloof ons: het aanzicht blijft verbazen.
 De kleuren, de vormen, de Condors die e sierlijke duikvluchten maken. Als de wereld 10 schoonheden zou bevatten, dan moet dit er 1 zijn wat ons betreft!
Er is de mogelijkheid om in een dag te hiken naar de onderkant van de Canyon, om aan de Coloradoriver te kamperen. Hoe verleidelijk ook: wij doen morgen een helikoptervlucht!

 The Hike into the Grand Canyon

Zeg nou zelf!

 

 
En nu zonder communicatiemiddelen bij een kampvuurtje op de camping midden in Grand Canyon National Parc. We hebben de plek maanden geleden al gereserveerd. Maar goed ook, want de hele camping is vol .

Wel blijven reageren hoor, daar worden wij nog blijer wakker van! (
Groetjes van 

PS:Ageeth d'r shampoo is verongelukt tijdens de vliegreis (in haar koffer) dit is een uitzonderlijke goeie haardag voor haar!

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan