Ze bik cittie of los akelos

Door Janet en Ageeth september 2011 - 19-06-2009 03:55 Vertaling: de grote stad Los Angeles (met mexikaans accent uitgesproken)

Gisteravond kregen we nog gratis Disneyfireworks hier op het RV-Parc, we zitten namelijk erg dicht bij Disneyworld. We hebben er onze avondwandeling heen gedaan. Lekker naar Disneydowntown, erg gezellig! Als echte Nederlanders hebben we nog gekeken, of de avondkaartjes misschien goedkoper waren, helaas, nog steeds $65,00, daarvoor hadden we te weinig energie om alles nog te gaan zien!

Vandaag de hele dag met VIP tours Los Angeles gedaan.
Miguel uit Santana, met Mexicaans accent was onze driver en guide. Uiteraard was de bus dan ook te laat en inderdaad, toen Janet net bellen ging, stond de bus op de stoep.
Na Crystal Cathedral gisteren, waren de verwachtingen van vandaag natuurlijk hooggespannen. En uhm, het was anders zullen we maar zeggen.
We hebben de belangrijke dingen gezien: HOLLYWOOD, BEVERLY HILLS, VENICE BEACH, SANTA MONICA BEACH . Het een nog luxueuzer dan het andere.

Ook hadden we wat shopping kwartiertjes (ai kif joe biftien minits my friends!) en fotoshoots. Natuurlijk hebben we de walk of fame ook even gedaan, best geinig, 4 mile lang allemaal namen van celebs. (wij liepen er 1 % van) Het is overigens verboden om van Beverly Hills af te wijken om de huizen van de celebs te zien: wordt zwaar beboet Het is er prachtig ruim en groen.
 
Het mooiste van de dag was wel Santa Monica Beach enorm mooi zandstrand met een leuke pier.
Opvallend was wel het enorme aantal daklozen die daar in het groene park vlakbij liggen met hun hele hebben en houden.
Venice had vroeger cachet en grachten,maar dat is lang geleden,. Alleen de Haven die er vlakbij is ziet er nog goed uit. Er is zelfs olie gevonden ooit, ze laten dit zien in een vijver; eronder schijnt een oliefabriek te zitten. De gasbubbels zijn nu en dan zichtbaar.We hebben even geshopt bij Louis Vutton.
O ja, het wemelde er van Landrovers en Range Rovers, da’s ook nog wel een aardig weetje toch?En lunch in a Farmer’s Market was echt super! Overdekte terrasjes met 101 eettentjes en souvenirshops. Al het eten lekker vers, we hebben gekozen voor een Ceasarsalad.
 
Wat opvalt aan het praatje van de driver is wel ,dat ze hier echt overal rankings en geldwaarde van kennen en vol trots benoemen. Dat is top priority. Of het nou de number 1 in milieuvervuiling is of number 1 in ongevallen (12 per uur) het is allemaal reuze belangrijk om het even aan te horen. Volgens Miguel dan he?! (na 6 uur lullen, mocht hij van ons die interessante weetjes ook best wat achterwege laten)
Het was al met al een heerlijke dag, we zijn blij dat we er waren en hebben alles heel goed gezien, dit hadden we zelf nooit kunnen en willen doen met de camper.
 
Nou mensen, dit was wel de laatste gevulde blog die we hier samen vullen. Op de hoek van Harbor BLV en Bal. Morgen is het tijd om de koffer en tas te reorganiseren, de camper te poetsen en in te leveren. Ons eten en drinken is op dus we trakteren onszelf zo op een pizza bij Shakers.

We willen jullie ongelofelijk bedanken voor de leuke reacties op onze blog dat motiveerde enorm en we deden het echt heel erg graag. Mocht je ooit voornemens zijn een soortgelijke reis te gaan doen, laat het ons dan weten dan genieten wij ook graag mee!
 
 
Groetjes van Janet en Ageeth
PS: Evelien : fijn dat je Ageeth’s moeder dagelijks van deze mail voorzag, you’re the best!
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan