Disney en LA downtown

Door Annie, Henk, Esther en Femke - A long time ago
Woensdag 29 juli en donderdag 30 juli
 
Gisteren was er geen tijd om te schrijven dus vandaag maar van 2 dagen.
Voor Disney hebben we gister alle tijd genomen. Al vroeg opgestaan zodat we om 9 uur bij de poort waren.( We dachten er heel dicht bij te zitten maar dat was toch nog weer 5 kilomter verder.) Eerst door de hoofdstraat met de winkeltjes in sprookjessfeer waar bleek dat we niet meer de eersten waren. En ook al lange rijen voor de attractie’s. Eerst Peter Pan’s vlucht gedaan en wat rondgekeken. “Small world” gezien zodat dat deuntje de rest van de dag in ons hoofd zat en daarna wat grotere dingen opgezocht. Er is zoveel te doen en te zien dat het moeilijk kiezen is maar er waren geweldige dingen bij.
Het leuke nu is dat de kinderen ook overal in mogen nu ze wat groter zijn en eigenlijk alles leuk vinden. (Het kan ze eigenlijk niet gek genoeg gaan.) Dus raasden we in boomstammen door waterbanen naar beneden en gingen in een jeep met Indiana Jones door de wildernis, varen met de pirates of the caribbean, en vliegen in een vliegsimulator. Teveel om op te noemen en de kinderen (maar wij ook ) vonden het prachtig. Bovendien is er zoveel te zien en te doen en loop je steeds van hot naar her; de dag vloog voorbij.Alles is super geregeld trouwens en netjes en schoon.
‘sAvonds was er een hele leuke parade waar heel veel sprookjesfiguren aan mee deden en er werd veel gedanst natuurlijk. De kinderen mochten zelfs even mee doen. Daarna ook een indrukwekkende voorstelling met muziek en beelden die ze projecteerden tegen een watergordijn. Dat was echt prachtig en groots. Maar daarna kwam er nog ook vuurwerk achteraan dat alles wel zo ongeveer overtrof. Het klopte precies met de muziek die er achter gespeeld werd. Het was overigens heerlijk weer. In de morgen nog wat bewolking. (En dat was wel goed voor onze nog verbrande neuzen van de vorige dag op de beach).In de middag was het wel wam maar er stonden gelukkig veel parasolletjes en ’s avonds zaten we om elf uur nog op de straat in onze t-shirtjes op de tegels die nog opgewarmd waren van de zon de hele dag.
Tenslotte moesten de meiden nog even met Mickey Mouse op de foto.
Dit park is overigens niet zo groot als Parijs en het is wat compacter en overzichtelijker. Maar het is toch echt niet te doen om alles in een dag te zien. En twee dagen achter elkaar is heel veel van het goede.
 
Vandaag (donderdag) zijn we nogal brak van gisteren. De meiden hebben tot 9 uur geslapen vanmorgen. We hebben ze ontbijt op bed bezorgd. Daarna zijn we naar downtown LA gereden. Een beetje rondgelopen in Chinatown (lang niet zo mooi als in San Francisco) en het oudste deel van LA (El Pueblo), wat weer een mexicaans karakter heeft. Dit is wel weer een leuk gedeelte en eten hier een klein hapje in een typisch maxicaans tentje. We hebben trouwens stukjes met de bus en metro gedaan. Dat scheelt nogal wat lopen. We merken wederom dat iedereen alleraardigst is en je dingen uitlegt en aanwijst wat je moet gaan kijken. Erg prettig. Verder valt het ons op dat downtown LA verder niet zo veel te bieden heeft. Dus we gaan weer terug naar het hotel. Het verkeer hier is ook een verademing in vergelijking met Nederland. Alles gaat relaxed en gedisciplineert. Ondanks dat je hier toch dwars door een miljoenenstad moet (LA heeft alleen al 4 mln. Inwoners en dan maar te zwijgen over de ruim 80 randsteden die aan LA vastzitten). Maar we banen ons makkelijk een weg terug naar het hotel en eten onderweg een hapje. De meiden zwemmen nog even en het wordt tijd om te gaan slapen. Morgen de laatste etappe naar San Diego.
nog even op de foto om 23.15 uur!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!