Donderdag 18 juni 2009

Door John en Janneke van Rooijen - 19-06-2009 14:44 Vandaag begon iets anders dan de voorgaande dagen. We hoefden geen koffers in te pakken en uit te checken, want we verblijven 2 nachten in dit hotel. We zijn dus opgestaan en in het hotel een eenvoudig ontbijt genomen (inclusief in dit hotel).
Daarna, zo rond 08.30 uur zijn we op pad gegaan, want we wilden vandaag een aantal dingen gaan bekijken in Banff National Park en tevens wat wildlife spotten in deze omgeving. Het weer was wederom goed. Zonnetje, beetje bewolking en lekker rond de 20 graden.
We startten dan ook op de Bow Valley Parkway, deze loopt paralel aan Hwy #1, maar is veel rustiger en heeft een gelimiteerde maximum snelheid. Dus grotere kans op wilde dieren. En dat werkte, want we hebben een groep herten gespot ( met 2 jongen), een prachtige zwarte beer (welke we minutenlang konden volgen) en een Mule Deer (wat een mooi groot beest).
Onze eerste stop vandaag was bij Johnson Lake. Hier hebben we een wandelroute van 2,5km heen en 2,5km terug afgelegd langs een adembenemend mooie waterval. Was een heerlijke wandeling met een constant veranderende waterval, en ook een flinke klim trouwens.
Daarna zijn we doorgereden naar Lake Louise Village, waar we wat boodschapjes gedaan hebben, de tank vol gegooid en wat gegeten hebben. Van hieruit was het nog maar een stukje naar Moraine Lake and the Valley of the Ten Peaks. Alweer een prachtig meer met schitterende, deels besneeuwde bergtoppen eromheen (Ten Peaks). Hier hebben we wat lekker rondgelopen en genoten van het prachtige uitzicht.
Vervolgens doorgereden naar de Sightseeing Gondola bij Lake Louise Village. Even kijken of we dat durfden en we besloten om ons er niet door tegen te laten houden. En ik moet zeggen, het viel erg mee en was gewoon heel leuk om te doen. De gondola ging hoog de bergen in en we hadden prachtig uitzicht. Op de top mocht je dan nog even rondlopen en -kijken en dan weer terug naar beneden. Ook weer een hele belevenis waar we erg van hebben genoten.
Toen terug gereden naar Banff waar we eerst nog even bij de Bow Falls zijn gaan kijken. Een waterval aan de rand van het stadje van een meter of 20 breed schat ik. Erg leuk omdat het zo dicht bij het stadscentrum ligt.
Toen was ondertussen 19.00 uur en tijd om terug te gaan naar het hotel. Daar hebben we ons even omgekleed en zijn toen in de stad lekker bij een Italiaans restaurant (Giorgio's) gaan eten. Een leuk en gezellig restaurant en het eten was weer erg lekker. Daarna zijn we rond 21.30 uur onze kamer gaan opzoeken, want we waren het best zat.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan