Zondag 21 juni 2009

Door John en Janneke van Rooijen - A long time ago Vanochtend hebben we iets rustiger aan gedaan. Iets later opgestaan, ontbeten in het hotel en vervolgens onze spullen in de auto gegooid. Toen nog even het stadje in gegaan om te tanken en wat boodschapjes te doen voor die dag en dan rijden maar. Vandaag reden we van Jasper naar Clearwater, een rit van zo'n 350 km. Op zich een flinke rit, maar we kwamen onderweg  vandaag niet zoveel dingen tegen waar we wilden stoppen. 
Toen we net goed en wel op pad waren moesten we stoppen voor een wegafzetting. Wat bleek, er kwamen enorme rotsblokken van een berg afrollen. Dat duurde al met al een half uurtje en toen konden we weer door. Toch ook wel weer een aparte ervaring om mee te maken.
Onze eerste stopje was bij Mount Robson, een berg van maar liefst 4.000 mtr hoog. Prachtig met de hele top rondom in de sneeuw. Daar hebben we wat rondgelopen en zijn toen weer in de auto gestapt.
Ondertussen zien we onderweg wel alweer veel dieren. Het leukste was wel 2 jonge zwarte beren langs de kant van de weg. Een stak gewoon de weg over en dook de bossen in, maar de ander bleef aan de kant lekker van de bloemetjes eten. Die konden we dus prachtig fotograferen en filmen.
De volgende stop was bij Blue River, alwaar we een river safari gedaan hebben. Je gaat dan met een bootje over de Blue River rivier en het bijgelegen meer op zoek naar beren, moose en de  bold eagle.
We zijn er alleen in geslaagd om beren te spotten, maar dat was wel zeker de moeite waard. Zeker omdat er een recht overeind stond tegen een boom en daarna er zelfs een stuk inklom. Geweldig om te zien hoe zo'n enorm beest een boom inklimt. Verder dus geen wildlife gezien, maar nog wel naar een mooie waterval gegaan die alleen met het bootje te bereiken is. Was een mooie val, waar geen gletsjer achter zit, maar puur van smeltwater van de gevallen sneeuw en van de regen het hele voorjaar, zomer en herfst een enorme hoeveelheid water naar beneden valt.
Vervolgens richting Clearwater gereden waar we rond een uur of 5 aankwamen bij ons hotel voor de komende 2 nachten, de Clearwater Lodge ( www.clearwaterlodge.bcresorts.com ). Een mooi, ruim hotel in een klein plaatsje waar verder niet veel te doen is. Morgen trekken we Wells Gray Provincial Park in.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan