Zondag 28 juni 2009

Door John en Janneke van Rooijen - A long time ago Vandaag was de dag van de Inside Passage, een bootreis van 15 uur van Prince Rupert naar Port Hardy op Vancouver Island. Dat werd dus vroeg op want de boot vertrok om 07.30 uur en je moet er 2 uur vantevoren zijn. Aldaar het hele ritueel met inchecken doorlopen en toen de auto de boot op gereden. Toen naar boven gelopen en een plekje gezocht. Het was een mooie, nieuwe boot en alles zag er piekfijn uit. Na even rondgelopen te hebben ontdekte ik een speciale lounge aan de voorkant van het schip. Daar had je een panoramisch uitzicht, je kon alles schitterend van alle kanten overzien. Mede omdat het ook nogal regenachtig was leek ons het wel een goed plan om daar plaatsen te reserveren.
Wij dus kaartjes daarvoor gekocht en daar zaten we prinsheerlijk. Betere stoelen, kon je verstellen en met een uitklapbaar deel om je voeten op te leggen, en een schitterend overzicht.
Je kon met een pasje in en uit lopen en het was er heerlijk rustig (ong. 20 mensen).
We hebben dus heerlijk genoten van deze reis en je komt echt ogen te kort. Schitterend zoals je tussen die bergen door vaart, overal beekjes en stroompjes, de uitgestrekte natuur en de heerlijke rust.
Op de boot hebben we ook van een mooi ontbijt- en dinerbuffet genoten. Was allemaal perfect geregeld en het eten was heel erg goed. Leuk om te eten terwijl je varend aan allerlei moois voorbij gaat.
Ook van de dieren hebben we weer genoten. We hebben een aantal walvissen gezien, al was het wel op flinke afstand, behoorlijk wat bold eagles en met name heel leuk was een school met zeker 50 dolfijnen welke een 5-tal minuten met de boot meezwommen. Schitterend om te zien hoe ze steeds boven water komen.
Uiteindelijk arriveerden we om half 11 in Port hardy en het was dus al donker. Van boord gereden en op zoek naar ons hotel, wat nog best een uitdaging was in het donker. Maar het is gelukt. We verblijven vannacht in het Quarter Deck Inn Marina Hotel ( www.quarterdeckresort.net ) en reizen morgen weer verder door.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan