5. dagje Vancouver

Door BorkesBoermans - A long time ago Zondag 31/5
Op aanraden van de ontbijtkok een kijkje genomen in een heel groot winkelcentrum waar veel etenswaren te koop zijn. Lag op een soort eilandje waar veel boten en hoge flats omheen lagen. Nergens stond ook maar een bordje te koop bij woningen. Lijkt ons ook niet te betalen. Volgens ons heeft iedere flatbewoner er een bootje liggen, dat ze kennlijk niet hoeven te verkopen wegens geldgebrek.  Weinig oudbouw en veel van de laatste 10 jaar. Mooi en ruim opgezet. met veel parkjes.

Daarna via een pondje weer over gestoken en langs een mooi wandel- en fietspad de kustlijn langs gelopen. Chinatown bekeken en zo de halve stad bewandeld. Naa een Grieks etentje lagen we allemaal om 20 uur even op het bed om uit te buiken. We wilden nog een wijntje en biertje drinken tijden een kaartje leggen, doch helaas, we zijn  niet meer van bed gekomen, zo moe waren we. Annelies enkele keren gezegd zich uit te kleden, doch ze reageerde niet meer, tot heden morgen, toen ze de schoenen nog aan had in bed. Het werd haar warm on de de voeten.
Nog een mooie ruimtevaartfilm gezien met een 3d bril op. Het was net of je zelf in de ruimte was een de astronauten zelfs kon aanraken.
De ontbijtkok was een Indochinees, die 72 jr was en nog moest werken. hij had vroegen ook nog in Enschede gewoond en gestudeerd op de Hogere Textiel School en sprak nog redelijk Nederlands. Hij kwam ons vanmorgen nog speciaal uitzwaaien. Had ook al in Liverpool, Zuid Afrika, Indonesie gewoond en 3 x vast gezeten in Zuid Afrika onder het bewind van Botha. Hij was niet wit he.
WAT ONS ECHT OPVALT is het feit dat ze hier allemaal zo rustig en vriendelijk zijn. Ook in de drukken binnenstad hoor je nagenoeg geen geclaxoneer en laat men voetgangers echt netjes oversteken, zonder dat je de naad uit de broek wordt gereden. Ook al maak je als voetganger een foutje, men stopt netjes en laat je oversteken. In Nederland was ik (karel) al plat geweest.
Vandaag worden we om 12 uur opgehaald en gebracht naar de plaats waar we de camper ophalen.
Dan kan het echt beginnen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!