6. ophalen Camper.

Door BorkesBoermans - A long time ago ma. 1/7. S'morgens nog even met de kok gesproken die persoonlijk afscheid van ons kwam nemen. Hem nog bedankt voor de goede tip van de vorige dag. Weer een lekker Sonja Bakker ontbijt gegeten, zodat we er weer een tijd tegen konden. Daarna de tijd verdreven door een wandeling in een parkje te maken. Daar nog gesproken met een Japanse Canadees die daar een restaurant bezat. Net als alle andere mensen zeer attent en behulpzaam. 10 min. voor de afspraaktijd was de taxi er al die ons in vliegende vaart naar de Camperzaak CANADREAM  bracht. Werden ontvangen door een zeer vriendelijke Zwitserse waardoor het in het Duits nog makkerlijker ging. We kregen een spik splinternieuwe Camper mee van 29 ft lang (9,5 m) met 2 uitschuifbare gedeelten voor de slaapkamer en de woonkamer. Stond 378 km op de teller en alles zat nagenoeg nog in plastik verpakt. Na een snelle ook Duitse uitleg van de Camper de spullen ingepakt en vertokken. Eerst naar een grote supermarkt voor de oodschappen. En inderdaad, alles is er groot, tot de potten pindakaas toe. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Gelukkig was het in euro 2/3 van de dollar prijs.  Vervolgens naar de ferry gereden die ons om 21 uur naar Vancouver Island bracht. Om 22.30 uur aangekomen, bracht de TomTom ons in het donker netjes naar de opgegeven camping. Hadden we in het donker nooit zelf gevonden. Was niemand annewezig bij de bal, maar op de ruit hingen enkele papieren met plaatsen waar we de Camper neer konden zetten. Zelfs het codenummer van de toiletruimtes stonden erop om binnen te komen.
Bij het krieken van de dag bleken we toch niet de enigen te zij op die Camping en zeer zeker niet diegene met de grootste Camper. We hebben onze ogen uitgekeken en dachten dat wij een grote camper hadden, helaas. Het was er schoon, netjes en heel stil.
2/7 Bij het afrekenen weer geholpen door zeer behulpzame mensen en gratis folders en boekjes. Hierna gegaan naar de Bucherd Gardens. Een tuin die men als tegenhanger van een smerige cement fabriek had aangelegd. Dit werd begin 1900 gedaan door de eigenaresse, mevr. Butcherd. Ontzettend mooi was dat, maar wat een werk en men zag er zeer weing personeel aan het werk. In totaal werkten er wel 600 man/vrouw. Omdat het behoorlijk warm was met de auiirco aan in de camper gegeten. Hierna naar Victoria gereden. Verschillende camping ingetoetst, doch telkens geen camping in de stad aangetroffen, daarom maar weer buiten de stad gekeken en aan zee overnacht boven Vicoria. Praatje gemaakt met Brabanders die de omgekeerde tocht maakten en met de laatste dagen bezig waren. Nog enkele nuttige tips gekregen. Hier de over en de magnetron maar uitgetest op ons eten. Alles werkte, behalve de stekkerdozen in de keuken en badkamer, die kennelijk niet aangesloten waren. Zal wel nieuwigheid zijn. Redden ons zo ook wel. Brood roosteren in de slaapkamer. Omddat we geen stroom in de koekn hadden dachten we dat de toaster defect was. Herman van dat ding een stofzuiger gemaakt, doch werkte ook net. Zaak weer omgebouwd en toen kwam het defect van de stekkerdoos aan het licht. helaas.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!