9. Whalewatching 6/6

Door BorkesBoermans - A long time ago Vandaag naar Tofino gelopen. 3km wandelen rn het was bewolkt weer. Je komt in een stadje van gekleurd hout met veel mensen met Indiaans bloed. Alles is er gericht op de vakantieganger. Je kunt er (leren) duiken, surfen  kanoen en met de boot erop uit om walvissen te spotten. Wij wilden eerst een dichte boot, omdat de vrouwen het nogal snel koud hebben. We hebben ons laten overhalen om in een Zodiak te stappen. Zo'n rubber boot met aluminium onderzijde, waar de stuurman midden op staat. Voor omgerekend 53 euro p/p zouden we 2 tot 2 en een half uur het water op gaan. We werd ingepakt in een oranje overlevingspak met een windjack extra. Hierbij kregen we nog een muts en hanschoenen voor de dames. Ze hadden in 28 dagen geen walvissen gezien. Afgelopen dinsdag 1 x een walvis gezien, dus we hadden weinig hoop. Alhoewel de stuurman vertelde dat er vandaag killerwales gezien waren. Eerst met een vaartje van 50 km/u 20 minuten naar de spotplaats gevaren en warempel, allemaal killerwales (orka's). Er was een groep van 7 orka's te zien in een groep. Volgens de stuurman was dit een moeder met de oudste zoon die altijd bij haar blijft. Vervolgens kennelijk enkele dochters met nog jongen. Af en toe sprong er een jong hoog op uit het water, doch dit ging zo snel dat je dit niet op beeld kon vvastleggen. Herman heeft  het een en ander nog wel op film vast gelegd. Ik heb nog genoeg foto's gemaakt waar gedeelten van de orka's op staan. Fantastische en indrukwekkende ervaring. Blij dat we het gedaan hebben. Vervolgens hebben we nog twee bultrug walvissen gezien die af en toe boven water kwamen om adem te halen, waarbij ze een fontein water omhoog spoten. Na deze een tijdje te hebben gevolgd enkele zeeleeuwen gezien, waar de orka's kennelijk naartoe wilden om ze te verhapstukken. Dit hebben we gelukkig niet gezien. Ook nog enkele Papagaaiduikers gezien in felle kleuren. Dan op enekele meters van de boot opeens een zeeotter die op zijn rug in het water lag met kennelijk op zijn buik iets eetbaars. Terwijl er enekel dolfijnen omhoogsprongen (hebben we ook niet meer gezien) voeren we naar een ander eiland waar een zeearendnest zagen met twee jongen en hun ouders erin.
Toen we terug waren bleken we 3 uur op de boot te hebben gezeten met een zeer vriendelijk stuurman die we dan ook hartelijk hebben bedankt met een dikke fooi.
Al met al is dit voor ons een prachtig avontuur geweest dat eigenlijk niet met een pen valt te beschrijven Je zult het  zelf moeten meemaken.
Oh nog Sorry voor Barbara Westerhof die ik heb gestoord om 'smorgens 04.30 uur.  Hier was het op het moment van bellen 19.30 uur en ik was even het tijdsverschil vergeten. Wil je wel tegen Sander zeggen dat hij niet meer na afloop van een feestje bij de buurman in de tuin mag plassen. (dit was  even een opmerking terzijde)
De vooruitzichten voor het weer zijn prima, morgen nog een bewolkte dag en daarna gaat de zon opnieuw schijnen. Dan hebben we inmiddels de boot gehad en weer voet gezet aan het vaste land.
(Wat betreft het telefoneren met een kaart vanuit Canada naar Nederland kunnen we jullie zeggen dat dit extreem goedkoop is en we snappen ook niet hoe dit kan. We hebben een telefoonkaart gekocht van 10 dollar en hebben hier meeg gebeld met Oma Eulink en nu dus ook met Barbara. We schatten het aantal gebelde minuten op ongeveer 15. Het telefoon tegoed dat nu nog op de kaart staat is 480 belminuten.!!!!!! 
Wij vinden het best en zullen nu ook vaker van ons laten horen via de telefoon.

Morgen van Tofina naar Nanaimo, daar de boot naar vaste land en dan naar Whistler.

Tot zover!!!!!!!Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!